מתכון לעוגת שכבות חלבה עם קרם מסקרפונה-קפה
חובבי חלבה? העוגה הזאת בדיוק בשבילכם! בואו ליהנות ממתכון נפלא עם קרם מסקפונה – קפה שללא ספק גונב את הצגה
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפ' החדר
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% קרה מאוד
- 250 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- חלבה מפוררת
- 3-2 כפות חמאת תנובה רכה
- 3-2 כפות שומשום
- 4 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה 3%
- 2/3 כוס (160 גרם) טחינה גולמית
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 2 כפיות כפית אבקת אפייה
- 1 כוס (100 גרם) שומשום
- 2 כפות (30 מ"ל) אספרסו או 1 כפית קפה נמס מגורען מומס ב-2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה הרכה ומפזרים בתוכה את השומשום.
-
02.
עוגת החלבה והשומשום: שמים בקערה את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, המלח, השמן, החלב והטחינה וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשומשום ומערבבים רק עד לאיחוד.יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. אופים 45-35 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפר' החדר.
טיימר מופעל
-
03.
קרם המסקרפונה-קפה: שמים בקערת המיקסר את האספרסו, גבינת המסקרפונה ואבקת הסוכר ומקציפים במהירות בינונית לתערובת אחידה. מגבירים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השמנת בזרם דק, וממשיכים להקציף לקרם אחיד ויציב מאוד.
-
04.
גנאש השוקולד הלבן: שמים בקערה את השוקולד והשמנת וממסים במיקרוגל . מערבבים היטב עד להעלמת הגושים.
-
05.
הרכבת העוגה: חוצים את העוגה ל-2 שכבות בעזרת סכין משוננת. מניחים את אחת השכבות בצלחת הגשה ומורחים אותה בקרם. מכסים בשכבת העוגה השנייה. יוצקים למעלה את הגנאש החם ומניחים לו לנזול על הדפנות. לפני ההגשה מקשטים את העוגה בחלבה המפוררת.