כתר גבינה, משמשים ושוקולד לבן
מוס אוורירי – קינוח מרשים וטעים לימים חמים. אפשר להחליף את מחית המשמשים במחית של פרי אחר בעלי טעם מודגש – מנגו, למשל, או פירות יער מרוסקים ומסוננים
המרכיבים ל12:
- 500 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 300 גרם משמשים בשלים (בינוניים־גדולים)
- 1 כף מיץ לימון
- 4 כפות מים
- ½ כוס (100 גרם) + 2 כפות סוכר
- רצועה של קליפת לימון
- 2 כפיות (9 גרם) ג'לטין
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן מסדרת השף הלבן
- 2 שקיקים סוכר וניל
- 2 חצאי משמש פרוסים דק לרוחבם לעיטור (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
מרוקנים את גביע הגבינה למסננת גדולה מרופדת בשכבה כפולה של נייר סופג, מכסים בנייר סופג נוסף, מניחים עליו צלחת ומשקולת (קופסת שימורים או חפץ כבד אחר) ומשהים במקרר להגרת נוזלים למשך שעה־שעתיים.
-
02.
בינתיים מגלענים את המשמשים וחותכים אותם לרבעים. במחבת גדולה מערבבים יחד מיץ לימון , כף מים ו־2 כפות סוכר. מוסיפים את קליפת הלימון ובוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מוסיפים את רבעי המשמשים ומבשלים תוך ערבוב במשך 3-2 דקות עד שהמשמשים מתרככים מעט. מצננים ומרסקים את תכולת המחבת למחית חלקה. זורים את הג'לטין על 3 כפות המים הנותרות ומשהים 20 דקות לריכוך מלא.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה גדולה מערבלים את הגבינה המנוקזת עם ½ כוס סוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים היטב. מוסיפים את מחית המשמשים ומערבלים שוב. ממסים את הג'לטין המרוכך (25-20 שניות במיקרוגל) ומוסיפים לתערובת הגבינה בזרם דק תוך ערבול.
-
04.
בקערה גדולה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מערבבים שליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצפת ומאחדים בתנועות קיפול במרית.
-
05.
מרטיבים את הפנים של תבנית עיצוב למוס מסיליקון. מסדרים מעגל של פרוסות משמש על תחתית התבנית ויוצקים עליהן את תערובת המוס. מכסים ומקררים במשך לילה. לפני ההגשה מסירים את המכסה, הופכים את תבנית המוס על מגש ומשחררים את המוס.טיפ1: אפשר להכין את המוס בכלים אישיים שמתאימים להגשה במקום בתבנית עיצוב גדולה.