טארט תאנים ושמנת ללא אפייה
אם גם אתם מחכים כל השנה לעונת התאנים, הטארט הזה ישגע אתכם! בשילוב מנצח של שמנת וריבת תאנים ביתית, ללא אפייה, כל ביס מהטארט הוא חוויה

המרכיבים ל טארט אחד:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה "תנובה" מומסת
- ½ קילו תאנים טריות חתוכות לקוביות קטנות
- ¾ 1 כוסות סוכר לבן (350 גרם)
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- מקל וניל / כף תמצית וניל איכותית
- ליבה של תפוח אחד
- מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן" (250 מ"ל)
- מיכל גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי 25% / 16% (225 גרם)
- 3 כפות אבקת סוכר
- כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
- כפית תמצית וניל איכותית
- 5-7 תאנים טריות
הוראות הכנה:
-
01.
לפני שמתחילים בהכנת הריבה, מניחים במקפיא כמה צלוחיות קטנות, שיעזרו לנו לדעת בהמשך מתי הריבה מוכנה.
-
02.
להכנת הריבה, מניחים את כל המרכיבים בסיר בינוני עם תחתית עבה ומערבבים. מניחים את הסיר על להבה בינונית - חזקה ומבשלים עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מורידים את עוצמת הלהבה לעוצמה בינונית וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מידי פעם.
-
03.
לאחר 30 דקות מכבים את האש ומניחים כפית מהריבה על אחת מהצלחות הקפואות. מחכים כשתי דקות ומעבירים אצבע בשלולית הריבה. אם השביל שיצרנו נסגר לאט ולא מיד, סימן שהריבה מוכנה (שימו לב שאנחנו רוצים את הריבה הזאת מעט יותר דלילה מריבה קלאסית, כי הטארט יושב במקרר, שם היא עוד תסמיך). אם הריבה לא מוכנה, ממשיכים בבישול של כמה דקות נוספות. אם היא סמיכה מידי, אפשר לדלל אותה בכמה כפות של מים רותחים. כשהריבה מוכנה מצננים אותה לטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הקלתית, מערבבים את הביסקוויטים והחמאה המומסת עד לקבלת מרקם של חול לח. אם צריך, אפשר להוסיף כף או שתיים של חלב. מרפדים את תבנית הפאי, מהדקים היטב ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה לפחות.
-
05.
מורחים על הקלתית כוס מהריבה שהכנו ומשטחים אותה היטב. מעבירים למקפיא עד שקרם הגבינה יהיה מוכן.
-
06.
בקערת מיקסר, מקציפים את כל חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על שכבת הריבה ומיישרים.
-
07.
לקישוט הטארט, חותכים את התאנים לרבעים ומסדרים אותן במעגל.
-
08.
אם רוצים, ניתן להניח כמה כפות מנוזלי הריבה מעל ולשטח אותן מעל הקרם.
-
09.
מקררים את הטארט לשעתיים לפחות ומגישים קר.