טארט קרם פיסטוק
טארטים אישיים נפלאים, ממש תענוג בכל ביס
המרכיבים ל12 מנות:
- 450 גרם בצק פריך מתוק מעדנות מופשר לפי ההוראות על האריזה
- לקרם הפטיסייר:
- 2 כוסות חלב "בטעם של פעם" תנובה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/3 כוס קורנפלור
- 6 חלמונים
- 3 כפות חמאה "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 1 מקל וניל חצוי
- 6 כפות קרם פטיסייר (מתכון למעלה)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1 כף מחית פיסטוק
- 50 גרם פיסטוקים קצוצים
- דובדבנים
הוראות הכנה:
-
01.
בצק פריך - לשמן ולקמח תבניות עגולות בקוטר 7 ס"מ. לחרוץ את הבצק לעיגולים קוטר 10 ס"מ ולהניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר. לחורר את הבצק במזלג. לכסות את הבצק בנייר אפייה ולהניח משקולת כלשהי, כגון שעועית יבשה. לאפות 15 דקות על חום של 170 מעלות, להוריד את המשקולת והנייר אפייה ולאפות עוד כ10-15 דקות, עד שהבצק זהוב. לצנן לחלוטין.
טיימר מופעל
-
02.
הכנת קרם הפטיסייר: בעזרת מטרפה לערבב היטב בקערה את הקורנפלור, חלמונים והסוכר. בסיר בינוני להגיע לרתיחה עם החלב והווניל. תוך ערבוב מתמיד לשפוך באיטיות את החלב לתוך תערובת הביצים. להחזיר את התערובת לסיר, על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהתערובת מסמיכה ונוצר קרם סמיך. לסנן. לחכות 5 דקות ולהוסיף את החמאה. לערבב עד שלא יהיו גושים. לשמור את הקרם בקירור עד לשימוש.
טיימר מופעל
-
03.
הכנת הקרם - בעזרת מטרפה יש לאחד את הקרם פטיסייר עם מחית הפיסטוק.יש להקציף את השמנת המתוקה וכאשר היא מגיעה למרקם קציפתי רך יש להוסיף את הקרם פטיסייר שהוספנו לו את מחית הפיסטוק. להמשיך להקציף עד קבלת תערובת נוקשה מעט.
-
04.
הגשה - על כל קלתית יש לשים כף גדושה מהקרם, לפזר מהפיסטוקים הקצוצים ולקשט בדובדבן.