טארט עם קרם פטיסייר לימון ומרנג
טארט לימון קלאסי: מילוי קרם פטיסייר בטעם לימון שמעוטר בערימה מרושלת של מרנג צרפתי שרוף.

המרכיבים ל רינג בקוטר 18 ס"מ:
- 140 גרם (1 כוס) קמח
- 50 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
- קורט מלח
- ½ ביצה (לטרוף ולהשתמש רק בחצי)
- 1 כפית מים במקרה הצורך
- 250 מ"ל (1 כוס) משקה סויה של תנובה
- מיץ מלימון אחד (4 כפות)
- זסט של לימון בינוני
- 2 חלמונים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
- 30 גרם מחמאה
- 3 חלבונים
- 100 גרם (10 כפות) אבקת סוכר
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
02.
מכינים קלתית: בקערת מיקסר או מעבד מזון מערבבים את כל המרכיבים למעט מים עד שמתקלת תערובת גושית ודביקה. אם היא מתגבשת לכדי בצק – אין צורך במים. אם לא – מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כ- 1/2 שעה.
-
03.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ. אפשר לעשות זאת בין שני ניירות אפייה.
-
04.
מניחים את הבצק בתוך רינג / תבנית ומייצרים קלתית. בעזרת מזלג מחוררים את התחתית.
-
05.
מכסים את הקלתית עם נייר אפייה או נייר כסף וממלאים בשעועית, אורז, או כל קטנייה אחרת שמשמשת משקולת.
-
06.
אופים 15 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את המשקולת ומחזירים אותה לתנור ל-10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים על הרשת.
טיימר מופעל
-
07.
בינתיים מכינים קרם פטיסייר לימון: בסיר קטן על אש נמוכה מביאים לסף רתיחה משקה סויה, מיץ וזסט לימון.
-
08.
בקערה טורפים חלמונים עם סוכר וקורנפלור.
-
09.
מעבירים את תערובת משקה הסויה דרך מסננת לקערה עם תערובת החלמונים ומערבבים היטב.
-
10.
מחזירים את תכולת הקערה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע במשך 3-4 דקות, או עד שמתחיל להיווצר קרם סמיך. חשוב לערבב כל הזמן! מוסיפים מרגרינה / מחמאה ומערבבים עד שהיא נמסה, ומתקבל קרם אחיד במרקם קטיפתי. מניילנים ומשאירים בצד.
טיימר מופעל
-
11.
מכינים מרנג: בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים חלבונים עם מלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קצף יציב עם "שפיצים" שלא נופל מהקערה עם הופכים אותה.
-
12.
מרכיבים את הטארט: יוצקים את קרם הלימון על הטארט ומיישרים. באמצעות שק זילוף או כף מסדרים מעליו את המרנג. שורפים בעזרת מבער עד שהמרנג משחים.
-
13.
שומרים בכלי אטום במקרר