מתכון טארט עם קרם פטיסייר לימון ומרנג | השף הלבן

טארט עם קרם פטיסייר לימון ומרנג

טארט לימון קלאסי: מילוי קרם פטיסייר בטעם לימון שמעוטר בערימה מרושלת של מרנג צרפתי שרוף.

מאת: אולגה טוכשר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט עם קרם פטיסייר לימון ומרנג
צילום: אסף אמברם עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים ל רינג בקוטר 18 ס"מ:

  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 50 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • קורט מלח
  • ½ ביצה (לטרוף ולהשתמש רק בחצי)
  • 1 כפית מים במקרה הצורך
לקרם פטיסייר לימון:
  • 250 מ"ל (1 כוס) משקה סויה של תנובה
  • מיץ מלימון אחד (4 כפות)
  • זסט של לימון בינוני
  • 2 חלמונים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 30 גרם מחמאה
למרנג:
  • 3 חלבונים
  • 100 גרם (10 כפות) אבקת סוכר
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 02.

    מכינים קלתית: בקערת מיקסר או מעבד מזון מערבבים את כל המרכיבים למעט מים עד שמתקלת תערובת גושית ודביקה. אם היא מתגבשת לכדי בצק – אין צורך במים. אם לא – מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כ- 1/2 שעה.

  • 03.

    מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ. אפשר לעשות זאת בין שני ניירות אפייה.

  • 04.

    מניחים את הבצק בתוך רינג / תבנית ומייצרים קלתית. בעזרת מזלג מחוררים את התחתית.

  • 05.

    מכסים את הקלתית עם נייר אפייה או נייר כסף וממלאים בשעועית, אורז, או כל קטנייה אחרת שמשמשת משקולת.

  • 06.

    אופים 15 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את המשקולת ומחזירים אותה לתנור ל-10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים על הרשת.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 07.

    בינתיים מכינים קרם פטיסייר לימון: בסיר קטן על אש נמוכה מביאים לסף רתיחה משקה סויה, מיץ וזסט לימון.

  • 08.

    בקערה טורפים חלמונים עם סוכר וקורנפלור.

  • 09.

    מעבירים את תערובת משקה הסויה דרך מסננת לקערה עם תערובת החלמונים ומערבבים היטב.

  • 10.

    מחזירים את תכולת הקערה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע במשך 3-4 דקות, או עד שמתחיל להיווצר קרם סמיך. חשוב לערבב כל הזמן! מוסיפים מרגרינה / מחמאה ומערבבים עד שהיא נמסה, ומתקבל קרם אחיד במרקם קטיפתי. מניילנים ומשאירים בצד.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 11.

    מכינים מרנג: בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים חלבונים עם מלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קצף יציב עם "שפיצים" שלא נופל מהקערה עם הופכים אותה.

  • 12.

    מרכיבים את הטארט: יוצקים את קרם הלימון על הטארט ומיישרים. באמצעות שק זילוף או כף מסדרים מעליו את המרנג. שורפים בעזרת מבער עד שהמרנג משחים.

  • 13.

    שומרים בכלי אטום במקרר

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.