טארט טאטן תפוחים ואגסים
בואו ללמוד להכין עוגת טארט טאטן יפיפייה של אגסים ותפוחים בקלי קלות!
המרכיבים לפאי בקוטר 24-26 ס"מ:
- 3 תפוחי עץ ירוקים מסוג סמית
- 3 אגסים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 50 מ"ל מים
- 50 גרם חמאה של תנובה
- קורט מלח
- 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות
הוראות הכנה:
-
01.
כדי שהתפוחים לא ירטיבו את העוגה במהלך האפייה מייבשים אותם לפני ההכנה: יממה קודם, מסירים את הליבה, חותכים לרבעים ומניחים במקרר ללא כיסוי. התפוחים אמנם ישחירו אבל מכיוון שהם יתבשלו בקרמל בהמשך זה לא ממש משנה.
-
02.
ביום למחרת: במחבת כבדה וחסינת חום בקוטר של כ-20 ס"מ מניחים את הסוכר ו-50 מ"ל מים ומבשלים עד שכל הסוכר נמס והפך לסירופ זהוב וסמיך. בינתיים קולפים את האגסים, מסירים את הליבה וחוצים.
-
03.
מסירים את המחבת מהחום, מוסיפים חמאה וקורט מלח ומערבבים היטב. מסדרים שכבה אחידה של התפוחים והאגסים במחבת כשצידם הקמור פונה כלפי מטה. מחזירים את המחבת מעל האש, מבשלים כ-5 דקות ומניחים בצד להתקרר.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מגלגלים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים עיגול שקוטרו גדול במעט מקוטר המחבת. מכסים את התפוחים בעיגול הבצק ודוחפים את השוליים סביב התפוחים. אופים בתנור עד שהבצק מזהיב, 25-30 דקות. מניחים להתקרר כ-5 דקות לפני שהופכים את הטארט בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם עם שמנת חמוצה, קצפת או גלידת וניל.
טיימר מופעל