טארט בצק עלים ותפוחים
מחפשים קינוח מרשים ומהיר הכנה? בואו להכין בכמה דקות טארט תפוחים יפיפה וטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: ליטל ארזי
עיצוב: ליטל ארזי
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 יחידה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה.
- 4 תפוחי גראנד סמית
- 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 10 כפיות סוכר לבן
- דבש
הוראות הכנה:
-
01.
קורצים מהבצק עלים 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מסדרים לתוך תבנית אפייה כשנייר אפייה מעליה.
-
02.
חותכים את התפוחים מכל 4 צדדיו, וחותכים כל חלק למניפות דקות.
-
03.
מסדרים את התפוחים בצורה מעגלית מעל הבצק עלים, מורחים מעל חמאה מומסת ולפזר מעל ככפית סוכר לבן.
-
04.
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ- 30 דקות עד שהבצק זהוב בתחתית, והתפוחים מקורמלים מעט למעלה.
טיימר מופעל
-
05.
כשהטארט יוצא מהתנור מזרזפים מעט דבש, למראה מבריק יותר וגם למתן מתיקות. • לאופציה פרווה- מחליפים את בצק העלים חמאה בבצק עלים פילאס תורכי של "מעדנות". מורידים את כמות החמאה לחלוטין, ומברישים מעט שמן סויה או קנולה מעל התפוחים במקום החמאה.
הכנת? כאן מדרגים