טארטלטים ממולאים קרם פטיסייר ותותים
טארט מושקע – ללקק את האצבעות
המרכיבים לתבניות טארטלטים מתפרקים בקוטר 10 ס"מ 10 מנות:
- 1/2 3 כוסות קמח
- 300 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 3 חלמונים
- 1/2 גביע שמנת אורגינל
- 5 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
- 1 כוס חלב תנובה
- 30 גרם חמאת תנובה
- 800 גרם תות שדה שטופים ויבשים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים תמצית וניל, חלמונים ושמנת ומעבדים לכדור בצק אחיד, אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
-
02.
מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה דק קורצים מהעלה 10 עיגולים בקוטר 12 ס"מ מעבירים את עיגולי הבצק לתבניות ומהדקים לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק במספר מקומות מקררים שעתיים.
-
03.
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות), שמים על הבצק שבתבנית נייר אלומיניום וממלאים בשעועית לבנה המשמשת משקולת. אופים 15 דקות, מסירים את השעועית ונייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים, מסירים את הטארטלטים מהתבניות.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הקרם: שמים בסיר חלמונים וסוכר ומקציפים 5 דקות. מוסיפים קורנפלור ותמצית וניל מקציפים דקה. שמים בסיר אחר שמנת מתוקה וחלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת החלב לחלמונים בהדרגה תוך כדי בחישה.
טיימר מופעל
-
05.
מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה רצופה עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש מוסיפים את החמאה ובוחשים, מכסים בניילון ניצמד ומקררים. לפני ההגשה, מקציפים את הקרם כדקה.
-
06.
ממלאים תבניות טארטלטים מתפרקים בקוטר 10 ס"מ מקומחות בקרם, מסירים מהתותים את העלים והבסיס, מסדרים על הקרם ומגישים.