עוגת גבינה צ׳יזקייק פקטורי - מתוקה ומפנקת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קרה בטעמים שונים 

עוגת גבינה טעימה, מרשימה ומושקעת – מושלמת לכל אירוח

מאת: מלינה סואט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קרה בטעמים שונים 

המרכיבים ל מנות 10:

לתחתית:
  • 150 גרם עוגיות מרוסקות לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף קקאו
למלית:
  • 50 גרם חמאה
  • 1 פחית חלב ממותק מרוכז 400 גרם
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 גרם גבינה שמנת 30%
  • 4 ביצים
לציפוי:
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה 80 מ״ל
  • 80 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת התחתית:

  • 02.

     מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת וקקאו (אם משתמשים במעבד מזון, אפשר לטחון בו את העוגיות השלמות לפירורים ואז לאחד עם החמאה והקקאו בעיבוד קצר נוסף). 

  • 03.

    מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית ושומרים במקפיא עד להרכבה.  אופן הכנת מלית הגבינה-שוקולד: 

  • 04.

     מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים). 

  • 05.

    בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז ושוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

  • 06.

     מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה.

  • 07.

     מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות (לא מקציפים!) לתערובת אחידה ללא גושים.

  • 08.

     מוזגים לתבנית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל). 

  • 09.

    מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

  • 10.

     מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות. אופן הכנת הציפוי:

  • 11.

    שמים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר ומחממים במיקרוגל להמסה.

  • 12.

     טורפים לתערובת חלקה ומוזגים את הציפוי על העוגה.

  • 13.

    לפני החילוץ מהתבנית - מעבירים סכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(20)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.