עוגת גבינה מושלמת | השף הלבן

עוגת גבינה מושלמת

מרקם קרמי משגע וטעם מושלם בזכות מרכיב בלתי צפוי – זנגביל. רשימת הרכיבים ארוכה, ההכנה פשוטה וקלה למדי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה מושלמת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8-10:

לבסיס:
  • 150 גרם פירורי ביסקוויט
  • 1 כף סוכר
  • ½1 כפיות זנגביל טחון
  • 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לתערובת הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 25% בטעם טבעי
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפות קורנפלור (כפות מידה מהסט, לא כפות מרק!)
  • קליפה מגוררת משני לימונים גדולים
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
לציפוי:
  • 60 גרם שוקולד לבן איכותי קצוץ דק
  • 5 כפות (75 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 כפית גדושה שורש זנגביל טרי מגורר דק
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 50 גרם אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים על תחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס" ריבוע נייר אפייה 30x30 ס"מ. מהדקים את מסגרת התבנית סביב התחתית והנייר (הנייר הבולט החוצה מסייע באיטום התבנית). משמנים היטב בחמאה את דופנות התבנית, ומהדקים אליהן רצועות של נייר אפייה ברוחב 5 ס"מ. מניחים את התבנית על שתי ירועות גדולות של רדיד אלומיניום. מהדקים את שתי שכבות הרדיד אל תחתית התבנית ואל הדפנות החיצוניות כדי ליצור מעטפת אטומה שתמנע חדירת מים אל תוך התבנית (היזהרו לא לקרוע את הרדיד).

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים יחד את מצרכי הבסיס, ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית בשכבה בעובי אחיד. אופים במרכז התנור במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים עד שמסיימים להכין את תערובת הגבינה. מרתיחים מים בקומקום.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בקערה גדולה מערבלים יחד את המצרכים לשכבת הגבינה לתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את התערובת על בסיס הפירורים. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית עמוקה גדולה, ומניחים את שתי התבניות על המדף האמצעי של התנור. יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה (בזהירות, שלא יחדרו לתבנית העוגה) עד חצי גובה תבנית העוגה. אופים במשך 55-50 דקות, עד ששכבת הגבינה מתייצבת ורק המרכז עדיין רוטט מעט. מוציאים את שתי התבנית מהתנור. מעבירים את תבנית העוגה לרשת, מסירים את מעטפת רדידי האלומיניום ומצננים. מעבירים את העוגה למקרר, ומקררים אותה במשך 4 שעות לפחות תחת פעמון עוגה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    מכינים את הציפוי. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה. יוצקים את השמנת לקערית זכוכית קטנה. מוסיפים זנגביל מגורר ומערבבים היטב. מחממים במיקרוגל 90-60 שניות או עד שהשמנת מגיעה לרתיחה עדינה - בודקים כל 30 שניות. מסננים את שמנת הזנגביל החמה על השוקולד הקצוץ, ומועכים היטב את הזנגביל שבמסננת כדי למצות ממנו את מרב הטעם. טורפים את התערובת השמנת והשוקולד עד שהשוקולד נמס לגמרי. אם יש צורך, מחזירים למיקרוגל למספר שניות. מוסיפים את השמנת החמוצה בהדרגה ומערבבים. מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים לתערובת סמיכה וחלקה. מורחים את הציפוי על העוגה ומחזירים אותה למקרר ל־8 שעות לפחות, רצוי יותר. לפני ההגשה משחררים את מסגרת התבנית, מסירים את הנייר ומעבירים את העוגה למגש.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.