עוגת גבינה בציפוי קרם שמנת עם אפייה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בציפוי קרם שמנת

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

מאת: ענבל שר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בציפוי קרם שמנת

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבסיס
  • כוס קמח תופח
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס סוכר
למלית
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 4 חלבונים
לציפוי
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180-200 מעלות. התחתית:

  • 02.

    בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והחלמונים לעיסה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח.

  • 04.

    משטחים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שמשחים (כ 15-20 דקות). המלית:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מקציפים חלבונים עם 2 כפיות סוכר, שומרים בצד.

  • 06.

    בקערה מערבבים חמאה, חלמונים וסוכר.

  • 07.

    בקערה נוספת מערבבים את הגבינה והפודינג.

  • 08.

    מאחדים את תערובת החמאה עם תערובת הגבינה.

  • 09.

    מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.

  • 10.

    שופכים את המלית על התחתית ומכניסים לתנור בחום 175 מעלות, כעבור 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל150 עד שהעוגה משחימה. הציפוי:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    מערבבים את חומרי הציפוי.

  • 12.

    כשהעוגה מוכנה מורחים את השמנת על העוגה ומחזירים לתנור למשך 3-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 13.

    מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת פתוחה.

הכנת? כאן מדרגים
(146)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.