עוגת גבינה בציפוי מחית אוכמניות טעימה ומשגעת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בציפוי מחית אוכמניות

עוגת גבינה קרה על בסיס בצק פריך, מלית גבינה מתוקה ומעל ציפוי קונפיטורת אוכמוניות חמצמצה-מתוקה

מאת: בקי שמריהו
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בציפוי מחית אוכמניות

המרכיבים ל12 מנות/תבנית 26:

לקלתית:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 ו 1/4 כוסות קמח תופח
למלית:
  • שקית ג'לטין
  • כוס מים פושרים
  • 2 מיכלי גבינה לבנה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב קר
  • קונפיטורת אוכמניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הקלתית: לאחד את החומרים לבצק ולשטח על גבי תבנית בגודל 26 (אפשר בעזרת מערוך או בידיים). אופים ב 180 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהבצק זהוב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    הכנת המלית: ממיסים שקית ג'לטין בכוס מים פושרים (לא חמים) ושמים בצד. מקציפים 2 גבינה לבנה 9% עם 3/4 כוס סוכר, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים היטב ומניחים במקרר.

  • 03.

     מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג בטעם וניל וכוס חלב קר.

  • 04.

     מקפלים את 2 התערובות ויוצקים על הקלתית.

  • 05.

     מקררים למשך לילה.

  • 06.

     למחרת מורחים מעל קונפיטורת אוכמניות.

הכנת? כאן מדרגים
(50)