מתכון לעוגת גבינה בציפוי מחית אוכמניות
עוגת גבינה קרה על בסיס בצק פריך, מלית גבינה מתוקה ומעל ציפוי קונפיטורת אוכמוניות חמצמצה-מתוקה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות/תבנית 26:
לקלתית:
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 3 כפות סוכר
- 2 חלמונים
- 1 ו 1/4 כוסות קמח תופח
למלית:
- שקית ג'לטין
- כוס מים פושרים
- 2 מיכלי גבינה לבנה 9%
- 3/4 כוס סוכר
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג וניל
- כוס חלב קר
- קונפיטורת אוכמניות
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הקלתית: לאחד את החומרים לבצק ולשטח על גבי תבנית בגודל 26 (אפשר בעזרת מערוך או בידיים). אופים ב 180 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהבצק זהוב.
טיימר מופעל
-
02.
הכנת המלית: ממיסים שקית ג'לטין בכוס מים פושרים (לא חמים) ושמים בצד. מקציפים 2 גבינה לבנה 9% עם 3/4 כוס סוכר, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים היטב ומניחים במקרר.
-
03.
מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג בטעם וניל וכוס חלב קר.
-
04.
מקפלים את 2 התערובות ויוצקים על הקלתית.
-
05.
מקררים למשך לילה.
-
06.
למחרת מורחים מעל קונפיטורת אוכמניות.
הכנת? כאן מדרגים