עוגת גבינה לוטוס אפויה - עוגה קרמית מושחתת וטעימה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה לוטוס אפויה

מושחת, מרשים וכל כך טעים עוגת: גבינה אפויה עם קרם וניל וקרם לוטוס

מאת: סיגלית טנצמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה לוטוס אפויה

המרכיבים ל 16 פרוסות/ תבנית 28:

לתחתית:
  • 250 גרם פתי בר
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 5 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • 4 כפות קורנפלור
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע 200 מ"ל של שמנת חמוצה
לקרם הוניל:
  • 250 מ"ל חבילה שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים

  • 02.

    מרסקים את הפתי בר ומערבבים עם חמאה מומסת. משטחים בתבנית 26

  • 03.

    בקערה מערבבים 5 חלמונים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גרידת לימון, 1/2 כוס סוכר, קורנופלור ופודינג וניל

  • 04.

    בקערה שנייה מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה

  • 05.

    מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב

  • 06.

    אופים כ10 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל160 מעלות וממשיכים לאפות כ50 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    משאירים לפחות שעה בתנור כבוי

  • 08.

    כשהעוגה לא חמה מורחים קרם וניל משמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב ופודינג וניל

  • 09.

    מקשטים עם ממרח לוטוס מומס בצורה הרצויה- בצנטר צורות או במשיכת קיסם

הכנת? כאן מדרגים
(83)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.