עוגת גבינה אספרסו - מתכון מוצלח לעוגה נהדרת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אספרסו

עוגת גבינה חגיגית

מאת: אתי אמר-אסייג
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אספרסו

המרכיבים ל12 מנות/תבנית בגודל 25*25 ס"מ:

לתחתית
  • 75 גרם חמאה
  • 175 גרם שוקולד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 75 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
לעוגת גבינה
  • 2 כפות אבקת קפה אספרסו
  • 1 כפות מים חם
  • 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס יוגורט
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כפית מלח
לציפוי
  • 1/2 כוס יוגורט רגיל
  • 1/4 1 כוסות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:הכנה לתחתית:

  • 02.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות , משמנים תבנית בגודל 25X

  • 03.

    על בן מארי ממיסים את החמאה והשוקולד, כאשר הוא נמס מוסיפים סוכר ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מוסיפים וניל, קמח, אבקת אפייה ומלח.

  • 06.

    מערבבים היטב ויוצקים לתבנית 2/3 מהתערובת.למילוי הגבינה:

  • 07.

    בקערת המיקסר מערבבים את גבינת שמנת עד לקרם אורירי, מוסיפים סוכר ומערבבים.

  • 08.

    מוסיפים ביצים אחת בכל פעם.

  • 09.

    לאחר מכן להוסיף את היוגורט, וניל, מלח ולבסוף את הקמח.

  • 10.

    יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית, ומעל הגבינה יוצקים את יתרת בלילה הנותרת.

  • 11.

    אופים 25 עד 30 דקות.שומרים במקרר לפחות שעתיים לפני הציפוי.לציפוי:

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    מערבבים את היוגורט ואבקת סוכר.

  • 13.

    מצפים את העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(45)