מתכון לעוגת גבינה אספרסו
עוגת גבינה חגיגית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות/תבנית בגודל 25*25 ס"מ:
לתחתית
- 75 גרם חמאה
- 175 גרם שוקולד
- 1 כפית תמצית וניל
- 75 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
לעוגת גבינה
- 2 כפות אבקת קפה אספרסו
- 1 כפות מים חם
- 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כוס יוגורט
- 2 כפות קמח
- 1/4 כפית מלח
לציפוי
- 1/2 כוס יוגורט רגיל
- 1/4 1 כוסות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:הכנה לתחתית:
-
02.
מחממים תנור ל- 180 מעלות , משמנים תבנית בגודל 25X
-
03.
על בן מארי ממיסים את החמאה והשוקולד, כאשר הוא נמס מוסיפים סוכר ומערבבים.
-
04.
מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה.
-
05.
מוסיפים וניל, קמח, אבקת אפייה ומלח.
-
06.
מערבבים היטב ויוצקים לתבנית 2/3 מהתערובת.למילוי הגבינה:
-
07.
בקערת המיקסר מערבבים את גבינת שמנת עד לקרם אורירי, מוסיפים סוכר ומערבבים.
-
08.
מוסיפים ביצים אחת בכל פעם.
-
09.
לאחר מכן להוסיף את היוגורט, וניל, מלח ולבסוף את הקמח.
-
10.
יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית, ומעל הגבינה יוצקים את יתרת בלילה הנותרת.
-
11.
אופים 25 עד 30 דקות.שומרים במקרר לפחות שעתיים לפני הציפוי.לציפוי:
טיימר מופעל
-
12.
מערבבים את היוגורט ואבקת סוכר.
-
13.
מצפים את העוגה.
הכנת? כאן מדרגים