מתכון לעוגת גבינה אלפחורס
מ-פ-נ-ק-ת! זה מה שיש לנו להגיד על עוגת הגבינה החלומית הזאת
המרכיבים ל12:
- לבסיס ולעוגיות האלפחורס:
- 1 כוס ועוד 1 כף (150 גרם) קורנפלור
- 3/4 כוס (100 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם חמאת תנובה, רכה
- 1/3 כוס ועוד 1 כף (75 גרם) סוכר
- 2 חלמונים מביצה בגודל L
- 2 כפות ברנדי
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 50 גרם חמאת תנובה, מומסת ומצוננת
- 2 כפות (20 גרם) סוכר דמררה
- 1/3 כוס (100 גרם) ריבת חלב
- 1/4 כוס (20 גרם) קוקוס טחון
- 4 גביעים (900 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
- 1 כוס ועוד 3 כפות (230 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס (45 גרם) קוקוס טחון
- אפשרות: 1/2 כפית תמצית קוקוס או שקדים
- 6 ביצים בגודל L
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס 17%
- 2/3 כוס (200 גרם) ריבת חלב
- 3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
הבסיס ועוגיות האלפחורס: מנפים לקערה את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה.
-
02.
מתקינים במיקסר את וו הגיטרה ומקציפים את החמאה הרכה והסוכר במשך כמה דקות לקרם אוורירי. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את החלמונים, הברנדי ותמצית הווניל ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמח בבת אחת ומעבדים במיקסר רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים.
-
03.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו כ-2/3 מכמות הבצק (שומרים את שאר הבצק עטוף במקרר) ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ-12 דקות, לגוון זהוב בהיר. מוציאים מהתנור (אבל לא מכבים אותו) ומצננים.בינתיים פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו את 1/3 הבצק ששמרנו בצד ומרדדים לעלה בעובי כ-7 מ"מ. קורצים מהבצק עוגיות בקוטר
טיימר מופעל
-
04.
5 ס"מ ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-8 דקות, לגוון זהוב בהיר ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות (לא במצב טורבו).
טיימר מופעל
-
05.
בזמן שהעוגיות מתקררות מעבירים את משטח הבצק האפוי לקערה גדולה ומפוררים אותו בידיים. מוסיפים את החמאה המומסת ואת סוכר הדמררה ומערבבים. מרפדים את תבנית העוגה בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה.
-
06.
מורחים מחצית מהעוגיות בריבת חלב ומניחים למעלה את שאר העוגיות, ליצירת סנדוויץ. מגלגלים את שולי העוגיות בקוקוס הטחון ושומרים בקופסה אטומה עד להגשה.
-
07.
מלית הגבינה והקוקוס: מערבבים בקערה גדולה לתערובת אחידה את הנפוליאון, הסוכר, תמצית הווניל, הקוקוס הטחון ותמצית הקוקוס או השקדים (אם רוצים). מוסיפים בהדרגה את הביצים וקרם הקוקוס וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-80 דקות, עד שהיא תופחת ומתייצבת בשוליים, אבל עדיין רוטטת במרכז. מכבים את התנור ומצננים בתוכו את העוגה במשך שעה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
טיימר מופעל
-
08.
הציפוי וההגשה: שמים את ריבת החלב בקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה במיקרוגל או בסיר קטן, יוצקים על ריבת החלב ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומשטחים אותו באופן אחיד. מעטרים בעוגיות האלפחורס ומגישים.