פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ויוגורט יוונית | השף הלבן

פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ויוגורט יוונית

הגרסה הנהדרת של נטלי לוין לעוגת התפוזים היוונית האהובה שמכינים עם עלי פילו ויוגורט. רוצים לשדרג את הבראנץ' עם משהו מתוק? זה המתכון בשבילכם

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ויוגורט יוונית
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 12-16 מנות:

לעוגה:
  • 360 גרם עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
  • 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
לסירופ:
  • כוס וחצי (375 מ"ל) מים
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט
להגשה:
  • שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מוקצפת לקצפת רכה או מעט יוגורט BIO 3% תנובה
גודל תבנית: תבנית 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    סירופ: בסיר שמים מים, סוכר ומיץ ומחממים עד לרתיחה.

  • 02.

    מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים במשך כ-15 דקות לצמצום קל של הסירופ. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מכינים את עלי הפילו: מפרידים את העלים זה מזה וקורעים לפיסות בידיים. החתיכות לא צריכות להיות אחידות בגודלן. מניחים על תבנית או מגש ומשהים בחוץ, ללא כיסוי, להתייבשות קלה של העלים למשך כשעה.

  • 04.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, סוכר, מלח וקליפת תפוזים ומקציפים במהירות גבוהה מאוד עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

  • 05.

    מערבבים שמן ומיץ בתוך קנקן קטן ומוסיפים לקציפת הביצים תוך כדי ערבול אטי בזרם דק. מערבלים עד שהתערובת אחידה.

  • 06.

    מערבלים פנימה יוגורט ותמצית וניל לאחידות.

  • 07.

    מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.

  • 08.

    מוסיפים את עלי הפילו הקרועים בכמה נאגלות ומערבבים היטב בין הוספה להוספה. התערובת אמורה להיות די דלילה, אבל ככל שמוסיפים את עלי הפילו היא מתעבה מעט.

  • 09.

    מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים את החלק העליון.

  • 10.

    אופים במשך 30-45 דקות או עד שהעוגה משחימה מאוד בחלק העליון.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 11.

    דוקרים את החלק העליון של העוגה באמצעות קיסם ליצירת חורים קטנים שדרכם יחלחל הסירופ.

  • 12.

    יוצקים את הסירופ הקר על גבי העוגה ומניחים לה לספוג את הנוזלים.

  • 13.

    מצננים את העוגה לחלוטין במשך 3-4 שעות במקרר.

  • 14.

    מגישים עם מעט קצפת לא ממותקת או יוגורט.

  • 15.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.