מתכון עוגת שקדים ותפוזים קלילה ועסיסית | השף הלבן

עוגת שקדים ותפוזים קלילה ועסיסית

עוגת שקדים ותפוזים קלילה ועסיסית, מתכון כיפי שיביא לכם הרבה מחמאות.

מאת: חיה אילונה דר
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שקדים ותפוזים קלילה ועסיסית
צילום: חיה אילונה דר

המרכיבים ל10:

תבנית 24 או 2 אינגליש קייק
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן
  • גרד מתפוז ולימון
  • 3 כוסות שקדים טחונים דק
  • כפית אבקת אפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות.

  • 02.

    משמנים את התבנית ומפזרים עליה חופן מהשקדים הטחונים ומנערים את השאריות.

  • 03.

    מקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד שנוצרת תפיחה צהבהבה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מערבבים את המיץ והשמן, יוצקים לקצף ומערבבים לסירוגין עם השקדים עד שנוצרת בלילה אחידה.

  • 05.

    מוסיפים את גרד התפוז.

  • 06.

    יוצקים לתבנית ואופים 50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 07.

    מצננים על רשת צינון היטב והופכים את העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(247)