מתכון עוגת שיש אוורירית | השף הלבן

עוגת שיש אוורירית

מתכון לעוגת שיש אוורירית וטעימה עם טכניקת הכנה מיוחדת

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שיש אוורירית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

  • 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה של "תנובה"
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 75 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרדפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את החמאה, שמנת חמוצה וסוכר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את הוניל ומערבלים היטב.

  • 03.

    מערבבים את הקמח, אבקת אפייה וקורט מלח ומוסיפים לתערובת הנוזלית. מערבלים עד לתערובת אחידה.

  • 04.

    מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (אמבט מרים) וממיסים לרוטב. מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נוספת ומוסיפים לה את השוקולד המומס. מערבבים היטב

  • 05.

    מניחים כף גדושה מהבלילה הבהירה בתבנית ולצידה מניחים כף גדושה מתערובת השוקולד. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילות. 'מפילים' את התבנית למשטח העבודה מגובה של כ-5 ס"מ מספר פעמים, כדי להיפטר מכיסי אויר, ואופים בתנור עד שהעוגה אפויה וקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש, כ-50 דקות. מעבירים לרשת לצינון.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(632)