עוגת שוקולד ופטל ללא גלוטן בשמונה דקות עבודה
עוגה בחושה פאדג'ית ונפלאה, קלה להכנה, בלי שימוש במיקסר.

המרכיבים ל 1:
- 220 גרם שוקולד מריר, 54-56% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
- 200 גרם חמאה תנובה
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 100 גרם יוגורט עזים פיראוס
- 2 ביצים גדולות
- 60 גרם (1/2 כוס ועוד כף) שקדים מולבנים טחונים / אבקת שקדים
- 50 גרם (5 כפות שטוחות) קורנפלור
- 40 גרם (4 כפות שטוחות) קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח (לא חובה)
- 100 גרם (1 כוס) פטל אדום/שחור מוקפא
- 40 גרם (כ-1/4 כוס) שוקוצ'יפס מריר איכותי
- לשימון: מעט חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב לטמפ' האפייה הנמוכה יחסית – ולמשך האפייה הארוך יחסית. במקום פטל מוקפא אפשר להשתמש בדובדבנים מוקפאים או באוכמניות/דומדמניות מוקפאות.מומלץ לדייק ולשקול את כל המרכיבים במאזניים דיגיטליים.
-
02.
מחממים תנור ל-150 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת/רכה.
-
03.
שמים שוקולד, חמאה וסוכר בקערה בינונית-גדולה חסינת-חום. מערבבים, מכניסים למיקרוגל ומפעילים ל-30 שניות. מוציאים, מערבבים במרית ומפעילים שוב ל- 30 שניות, וכך שוב, עד לקבלת נוזל אחיד וחלק. מוציאים.
-
04.
מוסיפים יוגורט לתערובת השוקולד וטורפים במטרף ידני לאיחוד.
-
05.
מוסיפים ביצים לתערובת השוקולד וטורפים בזריזות לאיחוד.
-
06.
בקערה קטנה מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח. מפרקים גושים במידה ויש. מוסיפים לקערת השוקולד טורפים לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית המשומנת, מפזרים מחצית מהפטל ומחצית מהשוקוצ'יפס, יוצקים את יתרת העיסה ומפזרים את יתרת הפטל ויתרת השוקוצ'יפס. משקעים מעט את הפטל בעיסה.
-
07.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 59-52 דקות (זו לא טעות) או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת נקיה. מוציאים, מצננים שעתיים-שלוש ומגישים.אפשר להקפיא למשך חודש.
טיימר מופעל