עוגת משמשים
עוגה בחושה ונהדרת בכמה דקות הכנה. את המשמשים ניתן להחליף בשזיפים, נקטרינות, אפרסקים או כל פרי עונתי אחר.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים לתבנית 20X30 או כל תבנית מלבנית שיש:
- ¾ 1 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 מיכל שמנת חמוצה, "תנובה"
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 10 משמשים בשלים, חצויים
- 2 כפות דבש
- 1/3 כוס שקדים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפיה.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה נפרדת, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים היטב לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ומערבלים. מוספים את השמנת החמוצה ותמצית הוניל. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים, רק עד לתערובת אחידה.
-
04.
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
-
05.
מסדרים את המשמשים כאשר צידם החצוי פונה כלפי מעלה. מזליפים מעל את הדבש ומפזרים את השקדים. אופים בתנור עד להזהבה, כ- 40 דקות. מניחים לצינון כ- 15 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים