עוגת מסקרפונה קוקוס ואננס ללא גלוטן
עוגה בחושה עסיסית ונהדרת. רוצים לגוון? במקום אננס השתמשו בקוביות אפרסק, בננה או פירות יער. העוגה מתאימה מאוד לאירוח!

המרכיבים ל 8-10:
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
 - 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
 - 1/2 כוס חלב "תנובה"
 - 1/2 כוס + 1 כף סוכר
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 2 ביצים גדולות טרופות
 - 1/4 כוס שקדים טחונים
 - 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
 - 2 כפות שבבי קוקוס
 - 1/4 כוס קמח קוקוס (להשיג במדף הקמחים המיוחדים או הללא גלוטן בסופר או בחנויות מתמחות)
 - 1 כפית אבקת אפיה
 - 1/2 כפית סודה לשתיה
 - קורט מלח
 - 1/2 כוס קוביות קטנות של אננס טרי או סנפרוסט מופשר
 
- 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
 - 1/4 כוס חלב "תנובה"
 - 1 כף אבקת סוכר
 - 2 כפות פיסטוק קצוץ
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
 - 
								02.
								
טורפים חמאה, מסקרפונה וסוכר במיקסר או במעבד מזון. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה.
 - 
								03.
								
בקערה נפרדת מערבבים שקדים, קמח תפו"א, קוקוס וקמח וקוקוס, אבקת אפיה, אבקת סודה ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים.
 - 
								04.
								
מוסיפים אננס ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.
 - 
								05.
								
מעבירים אל התבנית את העיסה.
 - 
								06.
								
אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
טיימר מופעל
 - 
								07.
								
במעבד מזון או ידנית טורפים מסקרפונה, חלב ואבקת סוכר לקרם חלק. מורחים על העוגה, בוזקים פיסטוק ומגישים.
 - 
								08.
								
בתאבון!
 
									

