עוגת מסקרפונה קוקוס ואננס ללא גלוטן
עוגה בחושה עסיסית ונהדרת. רוצים לגוון? במקום אננס השתמשו בקוביות אפרסק, בננה או פירות יער. העוגה מתאימה מאוד לאירוח!

המרכיבים ל 8-10:
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- 1/2 כוס + 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 2 כפות שבבי קוקוס
- 1/4 כוס קמח קוקוס (להשיג במדף הקמחים המיוחדים או הללא גלוטן בסופר או בחנויות מתמחות)
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1/2 כוס קוביות קטנות של אננס טרי או סנפרוסט מופשר
- 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1/4 כוס חלב "תנובה"
- 1 כף אבקת סוכר
- 2 כפות פיסטוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
טורפים חמאה, מסקרפונה וסוכר במיקסר או במעבד מזון. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים שקדים, קמח תפו"א, קוקוס וקמח וקוקוס, אבקת אפיה, אבקת סודה ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים.
-
04.
מוסיפים אננס ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.
-
05.
מעבירים אל התבנית את העיסה.
-
06.
אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
טיימר מופעל
-
07.
במעבד מזון או ידנית טורפים מסקרפונה, חלב ואבקת סוכר לקרם חלק. מורחים על העוגה, בוזקים פיסטוק ומגישים.
-
08.
בתאבון!