עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה | השף הלבן

עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה

עוגת דבש, יוגורט עזים ותפוח, רכה, מפנקת ומרעננת, לא מתוקה מדי ולא כבדה. המתכון קל-הכנה, ללא מיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה

המרכיבים ל10 מנות:

לרכישה >>
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 40 מ"ל (1/6 כוס) שמן קנולה
  • 140 גרם סוכר דמררה (חום בהיר) או לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 גרם (מעט פחות מ-2/3 כוס) דבש
  • 100 מ"ל יוגורט עיזים תנובה
  • 240 גרם (כוס וחצי ועוד 3 כפות) קמח תופח
  • 1 תפוח עץ מזן גרני סמית' (ירוק) גדול (160-200 גרם ברוטו)
  • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ, לא חד-פעמית

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן בתוספת של כפית וחצי אבקת אפייה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן קנולה.

  • 03.

    בקערה בינונית מערבבים במרית חמאה, שמן וסוכר דמררה.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים דבש ויוגורט עזים וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים קמח תופח וטורפים עד לאיחוד לא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

  • 07.

    מגלענים את התפוח, קולפים, חותכים לקוביות קטנות, מוסיפים מייד לעיסה ומערבבים עד להיטמעות ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית.

  • 08.

    כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 41-43 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת כשעליה פירורים – או נקייה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:43:00
הכנת? כאן מדרגים
(16)