עוגת גזר לפסח
עוגת גזר ביתית ונהדרת שהיא גם פרווה, גם ללא גלוטן וגם כשרה לפסח! מתכון קל ומהיר להכנה שמתאים לפסח וגם ליתר השנה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: מיכל לוי אלחלל
עיצוב: מיכל לוי אלחלל
המרכיבים לעוגה אחת:
- 2 כוסות (180 גרם) שקדים טחונים
- 1 כוס גזר מגורר דק
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 4 ביצים L
- 1 גביע (125 גרם) מעדן שקדים בטעם אגוזי לוז "תנובה ALTERNATIVE “
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
לקישוט:
- 2 כפות שקדים פרוסים
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
-
02.
בקערה מערבבים שקדים טחונים, גזר ומלח.
-
03.
בקערה נוספת טורפים יחד סוכר וביצים כדקה כד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה מעט.
-
04.
מוסיפים מעדן שקדים ושמן ומערבבים.
-
05.
מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השקדים והגזר ומערבבים היטב.
-
06.
מעבירים את הבלילה לתבנית. מפזרים שקדים לקישוט מעל ואופים כ-40 דקות או עד שמרכז העוגה יציב.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לפני הגשה.
הכנת? כאן מדרגים