עוגה עם קצפת ותותים
עוגת מיץ תפוזים ושקדים עם ציפוי של קצפת ותותים טריים. עוגה קלה להכנה ואהובה על כולם.

המרכיבים ל תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או סיר פלא משומן ומקומח:
- 4 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות קמח מנופה
- 1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים דק מאוד
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת
- 1 כף קוניאק
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית תמצית רום או ליקר תפוזים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- חבילה תותים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים במיקסר או מערבל חשמלי את הביצים שלמות. ברגע שנוצר קצף מוסיפים להן באטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ-8 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
טיימר מופעל
-
02.
מקפלים את הקמח והשקדים הטחונים אל הקצף בשתיים-שלוש תנועות ערבוב. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות. מוסיפים את יתר החומרים ומבליעים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק אל התבנית המשומנת.
-
03.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35 -40 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב ושהעוגה קפיצית למגע - אפשר גם לבדוק בעזרת קיסם. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת יציבה.
-
05.
לאחר שהעוגה הצטננה, מורחים עליה את הקצפת ומקשטים בפרוסות התותים.