עוגה בחושה עם צימוקים ושוקולד
עוגה בחושה פשוטה להכנה עם צימוקים ושוקולד מפתיעים בפנים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: ליטל ארזי
עיצוב: ליטל ארזי
המרכיבים ל8 מנות / תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע:
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 200 גרם חמאת "תנובה"
- 200 מ"ל שמנת חמוצה 9% "תנובה"
- 250 מ"ל גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 1.5 כוס סוכר
- 4 ביצים
- גרידה מלימון אחד
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך גס
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הצימוקים והשוקולד עם כפית קמח מן המתכון.
-
02.
מערבבים את השמנת חמוצה והגבינה הלבנה יחדיו.
-
03.
מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, עד שנטמעות בתערובת.
-
04.
מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ואת תערובת הגבינה והשמנת, עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את הצימוקים והשוקולד שערבבנו עם הקמח.
-
05.
מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע, ואופים כ- 55 דקות על חום של 170 מעלות.
טיימר מופעל
-
06.
לציפוי: מיסים את השוקולד הלבן ובעזרת כפית יוצרים משיחות מעל העוגה בתנועות הלוך וחזור.
הכנת? כאן מדרגים