מתכון עוגה בחושה עם צימוקים ושוקולד | השף הלבן

עוגה בחושה עם צימוקים ושוקולד

עוגה בחושה פשוטה להכנה עם צימוקים ושוקולד מפתיעים בפנים

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה עם צימוקים ושוקולד
צילום: ליטל ארזי עיצוב: ליטל ארזי

המרכיבים ל8 מנות / תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע:

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 9% "תנובה"
  • 250 מ"ל גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1.5 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • גרידה מלימון אחד
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם שוקולד מריר חתוך גס
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הצימוקים והשוקולד עם כפית קמח מן המתכון.

  • 02.

    מערבבים את השמנת חמוצה והגבינה הלבנה יחדיו.

  • 03.

    מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, עד שנטמעות בתערובת.

  • 04.

    מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ואת תערובת הגבינה והשמנת, עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את הצימוקים והשוקולד שערבבנו עם הקמח.

  • 05.

    מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע, ואופים כ- 55 דקות על חום של 170 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 06.

    לציפוי: מיסים את השוקולד הלבן ובעזרת כפית יוצרים משיחות מעל העוגה בתנועות הלוך וחזור.

הכנת? כאן מדרגים
(111)