מתכון עוגה בחושה עם צימוקים ושוקולד | השף הלבן

עוגה בחושה עם צימוקים ושוקולד

עוגה בחושה פשוטה להכנה עם צימוקים ושוקולד מפתיעים בפנים

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה עם צימוקים ושוקולד
צילום: ליטל ארזי עיצוב: ליטל ארזי

המרכיבים ל 8 מנות / תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע:

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 9% "תנובה"
  • 250 מ"ל גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1.5 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • גרידה מלימון אחד
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם שוקולד מריר חתוך גס
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הצימוקים והשוקולד עם כפית קמח מן המתכון.

  • 02.

    מערבבים את השמנת חמוצה והגבינה הלבנה יחדיו.

  • 03.

    מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, עד שנטמעות בתערובת.

  • 04.

    מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ואת תערובת הגבינה והשמנת, עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את הצימוקים והשוקולד שערבבנו עם הקמח.

  • 05.

    מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע, ואופים כ- 55 דקות על חום של 170 מעלות.

    טיימר מופעל

    00:55:00
  • 06.

    לציפוי: מיסים את השוקולד הלבן ובעזרת כפית יוצרים משיחות מעל העוגה בתנועות הלוך וחזור.

הכנת? כאן מדרגים
(111)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.