מופלטה מתוקה
מופלטה היא מאכל צפון אפריקאי מתוק המאפיין בעיקר את חג המימונה. מתכון קליל למופלטה טעימה מחמישה מרכיבים בלבד שתוכלו להכין בקלות
המרכיבים ל60-70:
- כף סוכר
- כף מלח
- 1 ק"ג קמח
- 2.5-3 כוסות מים
- כ-2 כוסות שמן לטבילת הכדורים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
-
02.
מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
-
03.
חותכים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג.
-
04.
שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק ומניחים לכדורים לנוח בשמן כ-30 דקות בצד.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה ובנתיים משמנים היטב את משטח העבודה.
-
06.
משטחים כל כדור בצק בידים לעיגול דקיק ואחיד בצורת מופלטה.
-
07.
מניחים את המופלטה הראשונה על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן).
-
08.
כשהמופלטה מזהיבה, הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת.
-
09.
ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך המופלטה החדשה על המחבת כלפי מטה.
-
10.
מניחים על הערמה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל.
-
11.
ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 15 מופלטות.