בננה לוטי (רוטי) - קינוח תאילנדי מושלם | השף הלבן

בננה רוטי (לוטי)

הקינוח התאילנדי, קרפ קריספי במילוי בננה ועוד מלא דברים טובים

מאת: עורך השף הלבן
60 דק זמן הכנה
בננה רוטי (לוטי)

המרכיבים ל10 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 ביצה קטנה טרופה
  • רבע כפית מלח
  • רבע כוס מי קרח (אחרי שהקרח נמס - או פשוט מים קרים מאד)
  • כף אחת של חמאה רכה מאד או מומסת
  • 1 כף שמן לציפוי הבצק המוכן
למילוי:
  • פחית של חלב ממותק מרוכז שמנקבים בה כמה חורים
  • בננה פרוסה לטבעות
  • סירופ שוקולד
  • אגוז קוקוס מגורד
לטיגון:
  • חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקמח בקערה גדולה

  • 02.

    חופרים במרכז גומה

  • 03.

    שופכים לגומה בתוך הקמח את הביצה הטרופה, את המים הקרים, את החמאה הרכה מאד עד נוזלית, ואת המלח, ומתחילים ללוש הבצק צריך להיות רך וגמיש, אבל לא דביק

  • 04.

    אם חסר טיפת מים, מטפטפים כמה טיפות כדי שהבצק יהיה אחיד ורך

  • 05.

    אם דביק מדי - להוסיף טיפ טיפת קמח

  • 06.

    מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של ביצה בערך

  • 07.

    טובלים את הידיים בכף שמן ומלטפים אתן את כדורי הבצק, שיהיו מרוחים בשמן מכל עבר

  • 08.

    מכסים, ונותנים לכדורי הבצק לנוח לפחות 3 שעות בטמפרטורת החדר.

  • 09.

    מכינים מחבת הכי גדולה שיש לטיגון, הכי טוב לדעתי זה מחבת השף כי יש לה משטח רחב לטיגון

  • 10.

    לאחר שהיא חמה, מוסיפים לתוכה קוביית חמאה, כל המרבה הרי זה משובח

  • 11.

    מרדדים כל כדור בצק לעלה הכי דק שאפשר, מתקבלת דיסקית גדולה ודקה, בגודל של פיתה עירקית אבל לא עבה כמוה. העובי צריך להיות קצת יותר עבה מנייר.. מניחים את הבצק במחבת החמה ומטגנים צד אחד עד שמזהיב

  • 12.

    מניחים במרכז העלה בננה פרוסה לעיגולים

  • 13.

    מזליפים בנדיבות חלב משומר דרך החורים שעשינו בקופסה

  • 14.

    זורים קצת קוקוס מגורד

  • 15.

    מזליפים סירופ שוקולד

  • 16.

    מקפלים את הבצק על המילוי בצורת מעטפה - קודם את הצדדים, אחר כך את התחתית, ובסוף את החלק העליון שסוגר על הכל

  • 17.

    מנמיכים את האש, הופכים את הבצק הממולא לצד השני, ומניחים לו להטגן עוד קצת

  • 18.

    משטחים את ה'חבילה' שלא תהיה גבוהה

  • 19.

    מעבירים לצלחת ובסכין חדה חותכים פסי אורך ורוחב כדי שיווצרו קוביות בגודל ביס

  • 20.

    מזלפים עוד קצת סירופ שוקולד וחלב מרוכז, ומגישים חם  

הידעת?

קרפ צרפתי נחשב למעדן באינספור מדינות בעולם. הפשטות שלו מתגמדת רק לעומת הטעם הנהדר שלו. אולם ידעתם שיש עוד גרסאות שונות ברחבי העולם לקרפ הצרפתי האהוב. בתאילנד למשל, הוא נקרא בננה רוטי, וכמו ששמו מרמז, מוסיפים אליו מילוי בננה עסיסי. אם אתם אוהבים קרפ, לא כדאי לפספס את הגרסה האקזוטית הזו. אם בא לכם לחדש את הגרסה האהובה והמוכרת של הקרפ הצרפתי, עכשיו אתם כבר יודעים כיצד לעשות זאת.

הכנת? כאן מדרגים
(44)