מתכון קינוח פירות חם | השף הלבן

קינוח פירות חם

תבשיל חם של תפוחים, אגסים וצימוקים ביין

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח פירות חם

המרכיבים ל12-16 מנות:

  • 3 תפוחים ירוקים סמיט
  • 3 תפוחים אדומים ענה
  • 3 תפוחים צהובים דלישס מוזהב
  • 3 אגסים ירוקים או אדומים
  • 1 לימון צהוב ועסיסי פרוס
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט ומסונן
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס יין אדום יבש או מתוק
  • 2 כפות סוכר או דבש לפי הטעם
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אבקת אגוז מוסקט
  • מספר ענפי טימין
  • 2 כפות תרכיז מיץ פירות יער קפוא
  • 1/2 כוס יין מוסקט או ליקר תפוזים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את התפוחים ומנגבים היטב. אין צורך לקלף. חוצים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים כל תפוח לשמונה חלקים. עושים את אותה פעולה עם האגסים רק שאותם מחלקים לרבעים.

  • 02.

    שמים את כל הפירות החתוכים בסיר של פלדת אל חלד או אמייל, מוסיפים את הצימוקים ויוצקים את מיץ הלימון, המים, היין האדום והסוכר/הדבש. מביאים לרתיחה קלה.

  • 03.

    זורים את הקינמון ואגוז המוסקט ומבשלים כעשרים דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה. הפירות צריכים להתרכך אך עדיין לשמור על צורתם.

  • 04.

    בחמש דקות הבישול האחרונות מניחים על הפירות את גבעולי הטימין, טועמים ומוסיפים עוד סוכר/דבש לפי הטעם. מוציאים את הטימין המבושל.

  • 05.

    בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפירות לקערת הגשה שטוחה. מביאים לרתיחה את המיצים שנשארו בסיר ומוסיפים להם את תרכיז פירות היער. הרוטב יצטמצם ויקבל צבע מודגש וסמיכות קלה

  • 06.

    מוסיפים לרוטב את היין או הליקר, יוצקים על הפירות ומקשטים בטימין טרי. מגישים את תבשיל הפירות כשהוא חם.

הכנת? כאן מדרגים
(108)