מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים
מעדן מסורתי על בסיס גזר ואורז שיכול לשמש כתוספת מתוקה ומאזנת או אפילו כקינוח
המרכיבים ל12:
- 3 כוסות גזר גמדי מוקפא סנפרוסט
- 5 כפות סוכר
- 3 כפות מים
- 1.5 כוסות אורז לריזוטו
- 3 כוסות מים רותחים
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1.5 כפות מיץ תפוזים מוקפא
- 2 כוסות מים
- 150 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
- 150 גרם צימוקים
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
הכנת האורז: שמים את האורז, הסוכר, הווניל ו-3 כפות מים בסיר מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה , מכסים ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור 10דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה את הקורנפלור, מיץ התפוזים ו - 2 כוסות מים וטורפים היטב. מעבירים לסיר האורז מבשלים תוך ערבוב עדלהסמכת הנוזלים.
-
04.
הכנת הגזרים: יוצקים על הגזרים מים רותחים וממתינים כמה דקות עד שהם מפשירים ומתרככים. מסננים ומייבשים. חותכים לחתיכותבאורך 2 סנטימטרים.
-
05.
שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד קבלת סירופ. מוסיפים את הגזרים, מערבבים ומבשלים תוך ערבובבמשך כ 5- דקות.
-
06.
מוסיפים לסיר האורז את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים.
-
07.
מעבירים לצלוחיות הגשה ומצננים במקרר לפחות שעתיי לפני ההגשה.לגיוון : ניתן לפזר מעל קוקוס.