מתכון קינוח פירות חם | השף הלבן

קינוח פירות חם

תבשיל חם של תפוחים, אגסים וצימוקים ביין

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח פירות חם

המרכיבים ל 12-16 מנות:

  • 3 תפוחים ירוקים סמיט
  • 3 תפוחים אדומים ענה
  • 3 תפוחים צהובים דלישס מוזהב
  • 3 אגסים ירוקים או אדומים
  • 1 לימון צהוב ועסיסי פרוס
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט ומסונן
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס יין אדום יבש או מתוק
  • 2 כפות סוכר או דבש לפי הטעם
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אבקת אגוז מוסקט
  • מספר ענפי טימין
  • 2 כפות תרכיז מיץ פירות יער קפוא
  • 1/2 כוס יין מוסקט או ליקר תפוזים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את התפוחים ומנגבים היטב. אין צורך לקלף. חוצים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים כל תפוח לשמונה חלקים. עושים את אותה פעולה עם האגסים רק שאותם מחלקים לרבעים.

  • 02.

    שמים את כל הפירות החתוכים בסיר של פלדת אל חלד או אמייל, מוסיפים את הצימוקים ויוצקים את מיץ הלימון, המים, היין האדום והסוכר/הדבש. מביאים לרתיחה קלה.

  • 03.

    זורים את הקינמון ואגוז המוסקט ומבשלים כעשרים דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה. הפירות צריכים להתרכך אך עדיין לשמור על צורתם.

  • 04.

    בחמש דקות הבישול האחרונות מניחים על הפירות את גבעולי הטימין, טועמים ומוסיפים עוד סוכר/דבש לפי הטעם. מוציאים את הטימין המבושל.

  • 05.

    בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפירות לקערת הגשה שטוחה. מביאים לרתיחה את המיצים שנשארו בסיר ומוסיפים להם את תרכיז פירות היער. הרוטב יצטמצם ויקבל צבע מודגש וסמיכות קלה

  • 06.

    מוסיפים לרוטב את היין או הליקר, יוצקים על הפירות ומקשטים בטימין טרי. מגישים את תבשיל הפירות כשהוא חם.

הכנת? כאן מדרגים
(108)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.