מתכון עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז | השף הלבן

עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז

עוגת בלינצ'ס טעימה וממכרת עם קרם תפוז וצימוקים, מתאימה גם לחג השבועות

מאת: תר פרטי - במטבח עם שפרה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז

המרכיבים למנות 15:

  • 1 חב` עלי בלינצ`ס מוכנים של מעדנות
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 5 כפות ליקר תפוזים
  • 2 חבילות גבינת טוב טעם
  • 1 חבילת גבינת ריקוטה
  • 1 שמנת חמוצה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית רכז תפוזים קפוא
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 30 גרם חמאה מומסת
לרוטב התפוזים:
  • 1 שמנת בישול 15%
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף רכז תפוז קפוא
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • חצי כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הצימוקים בקערה ויוצקים מים רותחים פנימה. ממתינים 2-3 דקות, מסננים ומוסיפים לקערה את ליקר התפוזים ל-15 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מערבבים היטב את כל חומרי המילוי למעט החמאה. מוסיפים את התערבות לצימוקים ומערבבים.

  • 03.

    פורסים עלה בלינצ'ס ומעליו מורחים כף אחת מהבלילה ומגלגלים לצורת גליל. מסדרים בתבנית בשתי שכבות. מורחים את הגלילים בחמאה המוממסת ושומרים במקרר לכמה שעות. אופן הכנת הקרם:

  • 04.

    שמים את החלב והשמנת בסיר, מוסיפים את גרודת הלימון ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס החלב ומוסיפים לחלב הרותח. מערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך. מוסיפים את הרכז והליקר, מכסים היטב בניילון נצמד.

  • 06.

    לפני ההגשה מחממים תנור ל-170 מעלות, שופכים את הקרם על עוגת הבלינצ'ס, אופים כ-20 דקות עד השחמה קלה אפשר להגיש את הבלינצ`ס מסודרים אחד ליד השני כרגיל ולא אחד על השני כמו עוגה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(16)