עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז
עוגת בלינצ'ס טעימה וממכרת עם קרם תפוז וצימוקים, מתאימה גם לחג השבועות
המרכיבים למנות 15:
- 1 חב` עלי בלינצ`ס מוכנים של מעדנות
- 1/2 כוס צימוקים
- 5 כפות ליקר תפוזים
- 2 חבילות גבינת טוב טעם
- 1 חבילת גבינת ריקוטה
- 1 שמנת חמוצה 9%
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית רכז תפוזים קפוא
- 1 שקית סוכר וניל
- 30 גרם חמאה מומסת
- 1 שמנת בישול 15%
- 3/4 כוס חלב
- 1 כפית גרידת לימון
- 2 כפות קורנפלור
- 4 כפות סוכר
- 1 כף רכז תפוז קפוא
- 2 כפות ליקר תפוזים
- חצי כוס חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הצימוקים בקערה ויוצקים מים רותחים פנימה. ממתינים 2-3 דקות, מסננים ומוסיפים לקערה את ליקר התפוזים ל-15 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי למעט החמאה. מוסיפים את התערבות לצימוקים ומערבבים.
-
03.
פורסים עלה בלינצ'ס ומעליו מורחים כף אחת מהבלילה ומגלגלים לצורת גליל. מסדרים בתבנית בשתי שכבות. מורחים את הגלילים בחמאה המוממסת ושומרים במקרר לכמה שעות. אופן הכנת הקרם:
-
04.
שמים את החלב והשמנת בסיר, מוסיפים את גרודת הלימון ומביאים לרתיחה.
-
05.
מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס החלב ומוסיפים לחלב הרותח. מערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך. מוסיפים את הרכז והליקר, מכסים היטב בניילון נצמד.
-
06.
לפני ההגשה מחממים תנור ל-170 מעלות, שופכים את הקרם על עוגת הבלינצ'ס, אופים כ-20 דקות עד השחמה קלה אפשר להגיש את הבלינצ`ס מסודרים אחד ליד השני כרגיל ולא אחד על השני כמו עוגה.
טיימר מופעל