מתכון בלינצ'ס גבינות | השף הלבן

בלינצ'ס גבינות

בלינצ'ס גבינות, פירות ואוכמניות אדומות בציפוי פירורים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בלינצ'ס גבינות

המרכיבים ל 6 מנות:

להכנת הפירורים
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כף סוכר לבן
לבלינצ'ס
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית שמן
להכנת המילוי
  • 6 כפות גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות גבינה לבנה 9% תנובה
  • 5 כפות שמנת חמוצה" בטעם של פעם" של תנובה
  • 4 כפות אוכמניות אדומות קפואות שלמות
  • 3 כפות תותים מיובשים קצוצים (להשיג ברשתות השיווק, ניתן גם להכין עם תותים טריים)
  • 3 תאנים מיובשות קצוצות
  • 4 כפות פאפיה מיובשת קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הפירורים: מערבבים היטב את כל המוצרים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.

  • 02.

    מכינים את הבלינצ'ס : טורפים היטב את הביצה עם השמן, חלב, שמנת מתוקה, כוס קמח וסוכר וניל. מרקם הבלילה יהיה מעט דליל.

  • 03.

    מחממים מחבת טפלון בינונית לחום בינוני.

  • 04.

    בעזרת מצקת יוצקים למרכז המחבת מהבלילה, מסובבים כך שכל פני המחבת יהיו מכוסים עם הבלילה. מטים את המחבת כלפי הקערה עם הבלילה בצד ויוצקים את עודפי הבלילה, הכמות הנכונה תדבק למחבת.

  • 05.

    ממשיכים לטגן עד להשחמה קלה, כשעלה הבלינצ'ס מתחיל להיפרד מהמחבת בשוליים, הופכים אותו לאט בעזרת תרווד עץ או סיליקון שטוח (מרית ברזל עלולה לשרוט את ציפוי הטפלון).

  • 06.

    מוציאים את עלי הבלינצ'ס המוכנים לצלחת.

  • 07.

    בכל עלה של בלינצ'ס מניחים 3 כפות מהמילוי, מגלגלים ומקפלים את הקצוות פנימה, לסגירה.

  • 08.

    אוחזים ביד מעיסת הפרורים שהתקשתה, לוחצים מעט למעין כדור בינוני ומגרדים מעל הבלינצ'סים בעזרת פומפייה גסה.

  • 09.

    ניתן להגיש קר או לחמם מעט בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(52)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.