בלינצ'ס גבינות
בלינצ'ס גבינות, פירות ואוכמניות אדומות בציפוי פירורים

המרכיבים ל 6 מנות:
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 50 גרם פירורי לחם
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כף סוכר לבן
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס קמח לבן
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/4 כוס שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 1 כוס חלב
- 1 כפית שמן
- 6 כפות גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 3 כפות גבינה לבנה 9% תנובה
- 5 כפות שמנת חמוצה" בטעם של פעם" של תנובה
- 4 כפות אוכמניות אדומות קפואות שלמות
- 3 כפות תותים מיובשים קצוצים (להשיג ברשתות השיווק, ניתן גם להכין עם תותים טריים)
- 3 תאנים מיובשות קצוצות
- 4 כפות פאפיה מיובשת קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הפירורים: מערבבים היטב את כל המוצרים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
-
02.
מכינים את הבלינצ'ס : טורפים היטב את הביצה עם השמן, חלב, שמנת מתוקה, כוס קמח וסוכר וניל. מרקם הבלילה יהיה מעט דליל.
-
03.
מחממים מחבת טפלון בינונית לחום בינוני.
-
04.
בעזרת מצקת יוצקים למרכז המחבת מהבלילה, מסובבים כך שכל פני המחבת יהיו מכוסים עם הבלילה. מטים את המחבת כלפי הקערה עם הבלילה בצד ויוצקים את עודפי הבלילה, הכמות הנכונה תדבק למחבת.
-
05.
ממשיכים לטגן עד להשחמה קלה, כשעלה הבלינצ'ס מתחיל להיפרד מהמחבת בשוליים, הופכים אותו לאט בעזרת תרווד עץ או סיליקון שטוח (מרית ברזל עלולה לשרוט את ציפוי הטפלון).
-
06.
מוציאים את עלי הבלינצ'ס המוכנים לצלחת.
-
07.
בכל עלה של בלינצ'ס מניחים 3 כפות מהמילוי, מגלגלים ומקפלים את הקצוות פנימה, לסגירה.
-
08.
אוחזים ביד מעיסת הפרורים שהתקשתה, לוחצים מעט למעין כדור בינוני ומגרדים מעל הבלינצ'סים בעזרת פומפייה גסה.
-
09.
ניתן להגיש קר או לחמם מעט בתנור.