קרואסון חמאה תוצרת בית
לצד תה או קפה, פינוק לשעת המתוקים של המבוגרים ושל הילדים או כשמתחשק מאפה צרפתי ביתי, קרואסונים ביתיים קלים להכנה

המרכיבים ל 8 קרואסונים:
- 3 וחצי כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 30 גרם שמרים טריים מומסים בכוס חלב פושר (או כף שטוחה שמרים יבשים - אני מעדיפה טריים)
- קורט מלח
- 200 גרם חמאת "תנובה, בטמפ' החדר
- חלמון ביצה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל החומרים היבשים (במיקסר) תוך כדי הוספת כוס החלב בהדרגה, עד שנוצר בצק גמיש.
-
02.
מרדדים את הבצק עד כמה שאפשר גדול יותר ולמרוח את החמאה, תוך כדי קיפולים, כאשר אחרי כל קיפול, רידוד (כמו שעושים עם בצק עלים).
-
03.
עוטפים את הבצק בניר אפיה מעט משומן ומכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות (ועדיף ללילה).
-
04.
מחלקים את גוש הבצק ל- 2 ולרדד כל גוש, דק עד כמה שאפשר.
-
05.
יוצרים צורת עיגול. לחתוך את הבצק ל-8 משולשים.
-
06.
כל משולש מקפלים כלפי פנים מהחלק הרחב כלפי החלק הצר.
-
07.
מניחים בתבנית מעט משומנת, מורחים חלמון ביצה ולזרות שומשום. האפיה בתנור מחומם מראש, 170 מעלות, עד להזהבה