מתכון קרואסון חמאה | השף הלבן

קרואסון חמאה תוצרת בית

לצד תה או קפה, פינוק לשעת המתוקים של המבוגרים ושל הילדים או כשמתחשק מאפה צרפתי ביתי, קרואסונים ביתיים קלים להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרואסון חמאה תוצרת בית

המרכיבים ל 8 קרואסונים:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם שמרים טריים מומסים בכוס חלב פושר (או כף שטוחה שמרים יבשים - אני מעדיפה טריים)
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאת "תנובה, בטמפ' החדר
  • חלמון ביצה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל החומרים היבשים (במיקסר) תוך כדי הוספת כוס החלב בהדרגה, עד שנוצר בצק גמיש.

  • 02.

    מרדדים את הבצק עד כמה שאפשר גדול יותר ולמרוח את החמאה, תוך כדי קיפולים, כאשר אחרי כל קיפול, רידוד (כמו שעושים עם בצק עלים).

  • 03.

    עוטפים את הבצק בניר אפיה מעט משומן ומכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות (ועדיף ללילה).

  • 04.

    מחלקים את גוש הבצק ל- 2 ולרדד כל גוש, דק עד כמה שאפשר.

  • 05.

    יוצרים צורת עיגול. לחתוך את הבצק ל-8 משולשים.

  • 06.

    כל משולש מקפלים כלפי פנים מהחלק הרחב כלפי החלק הצר.

  • 07.

    מניחים בתבנית מעט משומנת, מורחים חלמון ביצה ולזרות שומשום. האפיה בתנור מחומם מראש, 170 מעלות, עד להזהבה

הכנת? כאן מדרגים
(277)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.