מאפינס דבש בחמש דקות עבודה | השף הלבן

מאפינס דבש בחמש דקות עבודה

מאפינס קלים להכנה (בלי מיקסר) – ומענגים במיוחד, שאפשר לארוז בקופסה יפה ולהביא כמתנה למארחים בראש השנה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפינס דבש בחמש דקות עבודה

המרכיבים ל 12:

  • 120 גרם חמאה "תנובה" רכה
  • 190 גרם (1 כוס פחות כף שטוחה) סוכר חום בהיר (דמררה) או לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 250 גרם (3/4 כוס ועוד כפית) דבש
  • 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עיזים "תנובה"
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
  • 160 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית, הכניסו למיקרוגל והפעילו ל-30 שניות. הוציאו וערבבו בכפית. אם החמאה לא נמסה, חממו שוב במיקרו למשך 10-15 שניות. היזהרו שלא לשרוף את החמאה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים היטב תבנית מאפינס (שקעים גדולים) מסיליקון או תבנית שקעים במעט חמאה רכה.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר חום בהיר עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים היטב, עד לאיחוד.

  • 05.

    מוסיפים דבש ויוגורט עיזים – וטורפים היטב, עד לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר. יוצקים לתבנית מאפינס עד 2/3 גובה השקעים, בגובה אחיד, מיישרים בעזרת כפית, מכניסים למרכז התנור ואופים 24-26 דקות (או 20-22 דקות לתבנית שקעים) או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא נקי. מצננים כשעה ומגישים. אפשר להקפיא.

    טיימר מופעל
    00:26:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.