מתכון לראש השנה - שושני תפוחים בבצק עלים | השף הלבן

שושני תפוחים בבצק עלים

המאפים היפים האלו פרצו לתועדה לפני כמה שנים ושברו את הראש. לקראת החג, החלטנו לחדש אותם ולהוסיף להם מלית מתוקה של גבינה וקינמון.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שושני תפוחים בבצק עלים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל12 יחידות בתבנית שקעים:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" / בצק עלים מרודד מעדנות - מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 4 תפוחים גרנד סמית' / פינק ליידי (אפשר גם לשלב)
  • מיץ מלימון שלם
למלית:
  • 110 גרם (1/2 גביע) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1/2 כפית קינמון
  • 40 גרם (3 כפות) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
לקישוט:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת ראשונית: משטחים את הבצק על משטח מקומח.חוצים את הבצק, כל חצי מרדדים מעט על מנת להרחיב אותו בכמה ס"מ.בעזרת גלגלת פיצה חותכים כל חתיכת בצק לשש רצועות (מהצד הרחב).מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומעבירים לקירור.להכנת התפוחים: מקלפים את התפוחים, מוציאים להם את הליבה ופורסים אותם הכי דק שניתן. חתיכות עבות יקשו עליכם את עיצוב המאפה.מניחים בקערה גדולה עם מיץ הלימון ומכסים במים. מכניסים למיקרו למשך 4-6 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים אותם ונותנים להם להצטנן.להכנת המלית מערבבים היטב את כל חומרי המלית בקערה קטנה.מחממים תנור לחום של 180º.להרכבת המאפים: מוציאים חתיכת בצק, מורחים עליה שכבת דקה של מלית הגבינה ומסדרים מעל חצאי תפוחים על החצי העליון של חתיכת הבצק (לאורכו).

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מקפלים את החצי השני של הבצק על התפוחים ומגלגלים את הרצועה לצורך פרח. מניחים בתבנית שקעים ואופים כ- 40 דקות, עד שהבצק מזהיב (זה בסדר אם התפוחים משחימים). אם התפוחים מתחילים להישרף, אפשר להניח על התבנית חתיכת נייר אלומיניום בצורה רופפת.מצננים, מפדרים באבקת סוכר או מקשטים בדבש, ומגישים

    טיימר מופעל
    00:40:00

הידעת?

עוד לא שמעתם על שושני תפוחים? המאפים היפים האלו פרצו לתודעה לפני כמה שנים והוכיחו מעבר לכל ספק את הטיעון שתפוחים עם בצק וקינמון הם תמיד שילוב מנצח. אם גם אם מאוד אוהבים את השילוב המיוחד הזה, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מעולה לגלילת תפוחי עץ במעטפת בצק עלים עם ריבת משמשים וכל טוב, קינוח מרשים במיוחד שקל להכין וכיף להגיש לאורחים בראש השנה או בכל אירוע אחר. ועכשיו לקראת החג, החלטנו לחדש אותם ולהוסיף להם מלית מתוקה של גבינה וקינמון.

הכנת? כאן מדרגים
(17)