צמת מסקרפונה, שוקולד ופירות יער
מתכון לעוגת שמרים נהדרת במילוי גבינת מסקרפונה, שוקולד ופירות יער שתכינו בקלות עם בצק מוכן. תענוג אמיתי שיקצור מחמאות

המרכיבים ל 2 צמות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 4 כפות סוכר
- 2 מיכלי גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 2 שקית סוכר וניל
- 200 גרם שוקולד מריר או חלב
- 6 כפות פירות יער קפואים "סנפרוסט" (אין צורך להפשיר)
- להברשה: ביצה טרופה
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הבצק המרודד על נייר אפיה. מסמנים (מבלי לחתוך) 3 שלישים לאורכו. בשני השלישים הקיצוניים חותכים בסכין רצועות אלכסוניות אשר נשארות מחוברות לשליש המרכזי. נפטרים מהפינות ומשאירים כ-2 ס"מ לעומק הצלעות הקצרות.
-
02.
בוזקים על השליש המרכזי כף סוכר, מורחים מסקרפונה ובוזקים סוכר וניל וכף סוכר נוספת. מניחים את טבלת השוקולד (או טבלה וחצי) ומפזרים פירות יער.
-
03.
מקפלים את שתי הצלעות הקצרות פנימה על המילוי. מותחים ומקפלים את הרצועות מהצדדים פנימה - פעם אחת מימין ופעם משמאל לכל אורך הבצק עד שכל המילוי מכוסה ברצועות.
-
04.
מברישים את הבצק בביצה טרופה, מניחים ליד התנור להתפחה ומחממים תנור ל-175 מעלות. אופים כ-35 דקות עד שהמאפה שחום היטב. ממתינים 10-15 דקות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל