סופגניות שמנת מהירות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

סופגניות שמנת מהירות

מתכון פטנט לסופגניות מהירות וטעימות במיוחד שמכינים משמנת של השף הלבן! מזכירות את סופגניות האשל האהובות והנוסטלגיות, אבל רכות ומפנקות הרבה יותר

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות שמנת מהירות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 2 ביצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • ½ כוס (120 מ״ל) חלב
  • 3 כפות סוכר
  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
לטיגון:
  • 3 ליטר שמן חמניות
למילוי:
  • ריבת תות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר גדול ועמוק.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת וסוכר.

  • 03.

    מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. הבצק צריך להיות רך ודביק אך לא נוזלי. אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב.

  • 04.

    כדי לבדוק אם השמן חם מספיק, שמים טיפה קטנה של בצק בשמן. אם היא צפה ויש בועות רבות סביבה - השמן בטמפרטורה הנכונה. אם ברשותכם מדחום הטמפרטורה צריכה להיות סביב 150-166 מעלות.

  • 05.

    יוצקים מהבלילה כף גדושה לתוך השמן. מנסים להתקרב לשמן כמה שיותר (זהירות!) ולהוריד את הבלילה מהכף במהירות בעזרת היד.

  • 06.

    שמים כמה סופגניות בסיר, רק עד שפני השמן מלאים ולא יותר.

  • 07.

    מטגנים כל כף בלילה כשלוש דקות מכל צד, עד שהיא שחומה. הכדורים נוטים להתהפך מעצמם, ואם הם לא מתהפכים - הופכים אותם בעצמכם. שימו לב לטמפרטורת השמן במהלך הטיגון. אם הסופגניות משחימות במהירות, הן לא תהיינה מוכנות מבפנים ולכן הורידו את גובה הלהבה.

  • 08.

    מניחים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג, מאבקים באבקת סוכר ומזריקים ריבת תות.

  • 09.

    מגישים מיד. בתאבון!

הידעת?

חנוכה הוא אחד החגים האהובים ביותר בישראל. עם סביבונים, לביבות, וחנוכיות, מדובר בחגיגה יהודית שכולה שמחה חגיגית. אולם, אם יש כוכבת אחת בחנוכה, היא ללא ספק הסופגניה. הבעיה היחידה איתן היא שהן לוקחות זמן להכין ומשאירות לא מעט בלגן. בשביל שיהיה לכם חנוכה שמח עם סופגניות מפנקות, הבאנו לכם מתכון עם פטנט לסופגניות מהירות וטעימות במיוחד שמכינים משמנת של השף הלבן! מזכירות את סופגניות האשל האהובות והנוסטלגיות, אבל רכות ומפנקות הרבה יותר

הכנת? כאן מדרגים
(67)