סופגניות שוקולד מאודות טבעוניות עם ציפוי שוקולד | השף הלבן

סופגניות שוקולד מאודות טבעוניות, עם ציפוי שוקולד

הסופגניות הללו הן גלגול מתוק של לחמניות באו אסייתיות. הן כל כולן רכות ומתוקות ומזכירות את פנים הסופגניה המטוגנת.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופגניות שוקולד מאודות טבעוניות, עם ציפוי שוקולד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל20:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס קקאו לא ממותק
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כוס מים
  • 1 מעדן סויה בטעם שוקולד "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מחוקה מלח
לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את כל החומרים ומערבלים כ 5 דקות עד קבלת בצק מבריק וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדורים חלקים בגודל כדורי פינג פונג כשהתפר של הבצק בתחתיתם. מניחים על משטח מקומח במרחק 5 ס"מ זה מזה ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

  • 03.

    בנתיים מכינים סיר ובו מים רותחים עליו יונח כלי אידוי וכן עיגולים או ריבועים מנייר אפיה עליהם יונחו הסופגניות. שמים את ניירות האפייה בכלי האידוי ועליהם הסופגניות שוב במרחק זה מזה כי הן יתפחו. מאדים מכוסה כ 13 דקות עד שהסופגניות תפוחות ותוך הסופגניה עשוי.

    טיימר מופעל
    00:13:00
  • 04.

    טובלים בגנאש ומניחים על צלחת הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)