סופגניות אשל במייפל וסוכריות
סופגניות קטנות מותפחות באבקת אפייה, שמכינים בדקות ספורות. וניל, קליפת לימון וסירופ מייפל מעניקים להן ניחוח מגרה וטעם נפלא.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל20 יחידות:
- 1 ביצה גדולה תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) אשל תנובה
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ½ כף (5 גרם) אבקת אפייה
- סירופ מייפל (עדיף 100% טבעי)
- סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית טורפים יחד ביצה, אשל, קליפת לימון, סוכר ותמצית וניל. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, וטורפים רק עד שהתערובת חלקה.
-
02.
מחממים שמן בגובה 4 ס"מ בסיר טיגון. בעזרת 2 כפות מנטפים גושים מבלילת הסופגניות לתוך השמן החם. מטגנים כמה סופגניות יחד מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהסופגניות חומות־זהובות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בשכבה כפולה של נייר סופג.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הסופגניות החמות לכלי הגשה, מזלפים עליהן בנדיבות מסירופ המייפל, וזורים סוכריות צבעוניות.
הכנת? כאן מדרגים