סופגניות אשל במייפל וסוכריות | השף הלבן

סופגניות אשל במייפל וסוכריות

סופגניות קטנות מותפחות באבקת אפייה, שמכינים בדקות ספורות. וניל, קליפת לימון וסירופ מייפל מעניקים להן ניחוח מגרה וטעם נפלא.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופגניות אשל במייפל וסוכריות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 1 ביצה גדולה תנובה
  • 1 גביע (200 מ"ל) אשל תנובה
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ½ כף (5 גרם) אבקת אפייה
  • סירופ מייפל (עדיף 100% טבעי)
  • סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית טורפים יחד ביצה, אשל, קליפת לימון, סוכר ותמצית וניל. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, וטורפים רק עד שהתערובת חלקה.

  • 02.

    מחממים שמן בגובה 4 ס"מ בסיר טיגון. בעזרת 2 כפות מנטפים גושים מבלילת הסופגניות לתוך השמן החם. מטגנים כמה סופגניות יחד מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהסופגניות חומות־זהובות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בשכבה כפולה של נייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מעבירים את הסופגניות החמות לכלי הגשה, מזלפים עליהן בנדיבות מסירופ המייפל, וזורים סוכריות צבעוניות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)