המתכון הורוד: גביניות עם כנען ודובדבנים
פינוק אמיתי! משדרגים את הקפה עם גביניות מושלמות במילוי דובדבנים
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼ כפית מלח
- ⅓ כוס סוכר
- 2 ביצים
- 160 מ״ל חלב "תנובה"
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
- למילוי:
- 200 גרם דובדבנים מגולענים
- 500 גרם כנען "השף הלבן"
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם חמאת "תנובה, רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- ביצה טרופה להברשה
- לציפוי:
- 50 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. הבצק המתקבל הוא מעט דביק וזה בסדר.
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי מלבד הדובדבנים, בקערה.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה. לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים כדור אחד לעלה גדול מאד בעובי של 3-4 מ״מ.
-
04.
חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10/10 ס״מ ושמים כף מהמילוי במרכז כל ריבוע ועל המילוי מניחים דובדבן. מקפלים למעטפה, מורחים ביצה טרופה על כל חלק של הבצק כדי שהוא ידבק, ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
-
05.
אופים כ-25 דקות עד שהגביניות מזהיבות. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
טיימר מופעל