דונאטס ללא שמרים
דונאטס אווריריים, מתוקים וריחניים ללא שמרים. זהירות, ממכר
המרכיבים ל20 מנות:
- 1 חבילה קמח אוסם קטנה
- 70 גר’ חמאה או מחמאה רכה
- 3 כפות סוכר
- 2 חלמונים
- 1 סוכר וניל
- 1 גביע אשל
- גרידת קליפת תפוז מתפוז שלם
- בין חצי ליטר לליטר שמן
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה שמים קמח, סוכר, סוכר וניל, חמאה וחלמונים ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית. אפשר במעבד מזון בפולסים קצרים או בידיים.
-
02.
מוסיפיםאת האשל וקליפת התפוז ומעבדים הכל עד קבלת בצק אחיד, רך וקל לרידוד.
-
03.
מחממיםבסיר רחב בין חצי ליטר לליטר שמן. בודקים שהשמן רותח בכך שזורקים לתוכו חתיכת בצק. אם היא צפה השמן מוכן. מקפידים שהשמן יתחמם על אש בינונית.
-
04.
מחלקים את הבצקלשני חלקים. מקמחיםבעזרת קמח רגיל משטח עבודה. מרדדיםאת הבצק לעובי של כחצי ס”מ ובעזרת שני כלים עגולים - גדול וקטן (למשל, ספל ופקק של בקבוק שתיה רחב) קורצים עיגולים גדולים ובתוכם קורצים עיגול קטן.את העיגולים הקטנים שמוציאים אפשר לאסוף ולרדד שוב. את חלקם אפשר פשוט לטגן.
-
05.
לוקחים כשני עיגולים גדולים ומכניסים לשמן החם בסיר. מטגניםכ-
-
06.
5-2 דקות מצד אחד. הגוון צריך להיות שזוף ויפה. הופכים אותם לעוד דקת טיגון. מוציאיםבעזרת כף מחוררת ומניחים מגש עם נייר סופג. ממשיכים עם כל שאר הבצק.
טיימר מופעל
-
07.
מחכיםעד שהדונאטס יתקררו לגמרי ורק אז בוזקים עליהם אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.