מתכון דונאטס ללא שמרים | השף הלבן

דונאטס ללא שמרים

דונאטס אווריריים, מתוקים וריחניים ללא שמרים. זהירות, ממכר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דונאטס ללא שמרים

המרכיבים ל20 מנות:

  • 1 חבילה קמח אוסם קטנה
  • 70 גר’ חמאה או מחמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 סוכר וניל
  • 1 גביע אשל
  • גרידת קליפת תפוז מתפוז שלם
  • בין חצי ליטר לליטר שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים קמח, סוכר, סוכר וניל, חמאה וחלמונים ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית. אפשר במעבד מזון בפולסים קצרים או בידיים.

  • 02.

    מוסיפיםאת האשל וקליפת התפוז ומעבדים הכל עד קבלת בצק אחיד, רך וקל לרידוד.

  • 03.

    מחממיםבסיר רחב בין חצי ליטר לליטר שמן. בודקים שהשמן רותח בכך שזורקים לתוכו חתיכת בצק. אם היא צפה השמן מוכן. מקפידים שהשמן יתחמם על אש בינונית.

  • 04.

    מחלקים את הבצקלשני חלקים. מקמחיםבעזרת קמח רגיל משטח עבודה. מרדדיםאת הבצק לעובי של כחצי ס”מ ובעזרת שני כלים עגולים - גדול וקטן (למשל, ספל ופקק של בקבוק שתיה רחב) קורצים עיגולים גדולים ובתוכם קורצים עיגול קטן.את העיגולים הקטנים שמוציאים אפשר לאסוף ולרדד שוב. את חלקם אפשר פשוט לטגן.

  • 05.

    לוקחים כשני עיגולים גדולים ומכניסים לשמן החם בסיר. מטגניםכ-

  • 06.

    5-2 דקות מצד אחד. הגוון צריך להיות שזוף ויפה. הופכים אותם לעוד דקת טיגון. מוציאיםבעזרת כף מחוררת ומניחים מגש עם נייר סופג. ממשיכים עם כל שאר הבצק.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מחכיםעד שהדונאטס יתקררו לגמרי ורק אז בוזקים עליהם אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)