דונאטס ביתיים
לחנוכה קצת אחר, דונאטס ביתיות
המרכיבים ל16 דונאטס:
- 1 כוס חלב חם (לא רותח) או מים
- 20 גרם שמרים
- 1 כוס סוכר
- 3 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 3 ביצים
- 60 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
- כוס אבקת סוכר
- 4 כפיות חלב
- 3-2- טיפות וניל או תמצית שקדים
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הציפוי:
-
02.
מערבבים ביחס את אבקת הסוכר עם כפיות החלב ותמצית הוניל או תמצית השקדים. להכנת הדונאטס:
-
03.
מערבבים בקערה קטנה את החלב, השמרים והסוכר.
-
04.
בקערת המערבל שמים את הקמח, המלח, הביצים והחמאה ויוצרים גומה במרכז.
-
05.
יוצקים את השמרים לתוך הגומה ולשים לבצק כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
משהים להתפחה למשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
07.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ.
-
08.
קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס, ובמרכזם עיגולים קטנים יותר, בעזרת כוסית קטנה, כך שיתקבלו טבעות בצק.
-
09.
מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת. משהים להתפחה כחצי שעה.
-
10.
מחממים בסיר שמן לחום בינוני-גבוה.
-
11.
מכניסים לסיר כארבעה דונאטס בכל פעם (בהתאם לגודל הסיר), מזהיבים כשתי דקות מצד אחד והופכים לצד השני.
-
12.
מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
-
13.
מצננים מעט, טובלים בציפויומגישים חם.