מתכון דונאטס ביתיים | השף הלבן

דונאטס ביתיים

לחנוכה קצת אחר, דונאטס ביתיות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דונאטס  ביתיים

המרכיבים ל16 דונאטס:

  • 1 כוס חלב חם (לא רותח) או מים
  • 20 גרם שמרים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 60 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
לציפוי
  • כוס אבקת סוכר
  • 4 כפיות חלב
  • 3-2- טיפות וניל או תמצית שקדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הציפוי:

  • 02.

    מערבבים ביחס את אבקת הסוכר עם כפיות החלב ותמצית הוניל או תמצית השקדים. להכנת הדונאטס:

  • 03.

    מערבבים בקערה קטנה את החלב, השמרים והסוכר.

  • 04.

    בקערת המערבל שמים את הקמח, המלח, הביצים והחמאה ויוצרים גומה במרכז.

  • 05.

    יוצקים את השמרים לתוך הגומה ולשים לבצק כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    משהים להתפחה למשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ.

  • 08.

    קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס, ובמרכזם עיגולים קטנים יותר, בעזרת כוסית קטנה, כך שיתקבלו טבעות בצק.

  • 09.

    מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת. משהים להתפחה כחצי שעה.

  • 10.

    מחממים בסיר שמן לחום בינוני-גבוה.

  • 11.

    מכניסים לסיר כארבעה דונאטס בכל פעם (בהתאם לגודל הסיר), מזהיבים כשתי דקות מצד אחד והופכים לצד השני.

  • 12.

    מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

  • 13.

    מצננים מעט, טובלים בציפויומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(167)