מתכון אוליבולן– סופגניות נוסח הולנד | השף הלבן

אוליבולן– סופגניות נוסח הולנד

מתכון להכנת סופגניות מטוגנות הלקוח מן המטבח ההולנדי, עשויות בלילת בצק, קוקטייל פירות, צימוקים וברנדי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אוליבולן– סופגניות נוסח הולנד

המרכיבים ל10 סופגניות:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 30 גרם שמרים מהירים
  • 1 כף חמאת תנובה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב תנובה פושר
  • 1/2 כוס קוקטייל פירות מסונן
  • 3/4 כוס צימוקים כהים קטנים
  • 4 כף ברנדי איכותי
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 חלבון ביצה
להגשה:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את הצימוקים בברנדי ל-15 דקות לפני הכנת הבצק.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מרסקים את קוקטייל הפירות למחית.

  • 03.

    לשים את חומרי הבצק לבלילה אחידה: מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים את השמרים, הסוכר וסוכר הוניל ומערבבים.

  • 04.

    במרכז מוסיפים את החלבון וסביב את החמאה הרכה והפירות. מערבבים לבלילה אחידה.

  • 05.

    מוסיפים את הצימוקים עם הברנדי ולשים לעיסה אחידה.

  • 06.

    מתפיחים במקום חמים למשך חצי שעה.

  • 07.

    בעזרת כף היד מורידים מעט את נפיחות הבצק ושוב מתפיחים מכוסה למשך שעה נוספת.

  • 08.

    מחממים שמן לטיגון עמוק.

  • 09.

    בעזרת כף משומנת מוציאים מהבלילה אל השמן החם ומטגנים סביב עד לקבלת גוון שחום.

  • 10.

    מוציאים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 11.

    בוזקים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)