רביולי סלק במילוי גבינות
בואו להפתיע בארוחת השבועות עם מתכון לרביולי סלק, בלי בצק בכלל! מתכון קל של רון יוחננוב לרביולי שעשוי מסלק וממולא בגבינת פטה, נפוליאון ורוקפור

המרכיבים ל 4-5 מנות:
- 3 סלקים בינוניים
- מלח גס
- 1/3 גביע (100 גרם) פטה כבשים פיראוס 20%
- 1/3 גביע (100 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 2/3 כוס (70 גרם) גבינת רוקפור COLLECTION
- 30 גרם זיתי קלמטה או זיתים מרוקאים קצוצים
- 30 גרם שקדים מסוכרים טחונים
- אגס חתוך לקוביות קטנות
- 10 אגוזי מלך או פיסטוקים קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי מצומצם
- 10 עלי בזיליקום טריים
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס (30 גרם) גבינת רוקפור COLLECTION
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ושמים את המלח בתבנית אפייה.
-
02.
עוטפים את הסלקים בנייר כסף, מניחים על מצע המלח ואופים כשעה עד שהסלקים רכים (נועצים מזלג לבדיקה).
-
03.
מצננים, קולפים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה או מנדולינה.
-
04.
שמים את מרכיבי המלית בקערה, מערבבים עד לקבלת קרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף. מניחים על משטח העבודה פרוסת סלק, מזלפים 1 כף קרם גבינה ומקפלים לחצי עיגול. מניחים בצלחת הגשה.
-
05.
מפזרים על הרביולי קוביות אגסים, פיסטוקים או אגוזי מלך וגבינת רוקפור. מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי, בוזקים בזיליקום, מלח ופלפל ומגישים.