רביולי סלק במילוי גבינות
בואו להפתיע בארוחת השבועות עם מתכון לרביולי סלק, בלי בצק בכלל! מתכון קל של רון יוחננוב לרביולי שעשוי מסלק וממולא בגבינת פטה, נפוליאון ורוקפור
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 3 סלקים בינוניים
- מלח גס
למלית:
- 1/3 גביע (100 גרם) פטה כבשים פיראוס 20%
- 1/3 גביע (100 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 2/3 כוס (70 גרם) גבינת רוקפור COLLECTION
- 30 גרם זיתי קלמטה או זיתים מרוקאים קצוצים
- 30 גרם שקדים מסוכרים טחונים
להגשה:
- אגס חתוך לקוביות קטנות
- 10 אגוזי מלך או פיסטוקים קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי מצומצם
- 10 עלי בזיליקום טריים
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
לקישוט:
- 1/3 כוס (30 גרם) גבינת רוקפור COLLECTION
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ושמים את המלח בתבנית אפייה.
-
02.
עוטפים את הסלקים בנייר כסף, מניחים על מצע המלח ואופים כשעה עד שהסלקים רכים (נועצים מזלג לבדיקה).
-
03.
מצננים, קולפים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה או מנדולינה.
-
04.
שמים את מרכיבי המלית בקערה, מערבבים עד לקבלת קרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף. מניחים על משטח העבודה פרוסת סלק, מזלפים 1 כף קרם גבינה ומקפלים לחצי עיגול. מניחים בצלחת הגשה.
-
05.
מפזרים על הרביולי קוביות אגסים, פיסטוקים או אגוזי מלך וגבינת רוקפור. מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי, בוזקים בזיליקום, מלח ופלפל ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים