פשטידת פסטה שילדים אוהבים בשלוש דקות עבודה
ארבעה מרכיבים, שלוש דקות עבודה נטו (לא כולל משך בישול הפסטה) – ויש לכם פשטידה מפנקת וטעימה מאוד, שילדים אוהבים.
המרכיבים ל9 מנות גדולות:
- מלח דק
- 500 גרם פסטה בצורת פרפרים (פרפלה) – או אחרת
- שמן זית
- 3 ביצים גדולות
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס או 150 גרם יוגורט "תנובה" 3-4.5%
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 16% שומן פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
לגרסה בריאותית בוחרים בפסטה מקמח מלא ובגבינת חמד 5% שומן. לגרסה ללא גלוטן פשוט בוחרים בפסטה ללא גלוטן, על בסיס תירס או אחר, שניתן להשיג בחנויות הטבע.
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
03.
מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן.
-
04.
בינתיים משמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.
-
05.
בקערה גדולה טורפים ביצים במטרף ידני.
-
06.
מוסיפים יוגורט וטורפים במטרף.
-
07.
חותכים גבינת חמד לקוביות קטנות, מוסיפים לקערה ומערבבים בכף. מתבלים במעט מלח. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח.
-
08.
כשהפסטה מוכנה מעבירים למסננת, מחזירים לסיר, מוסיפים מייד 2 כפות שמן זית ומעט מלח ומערבבים.
-
09.
מוסיפים את הפסטה המבושלת לקערת הביצים, מערבבים ומעבירים לתבנית המשומנת. בעזרת כף או מרית מהדקים את הפסטה מטה ומכניסים לתנור. אופים במשך 27-29 דקות או עד שהפשטידה נראית יציבה ומוזהבת היטב. מוציאים ומגישים.
טיימר מופעל