פסטה עם קישואים וגבינת פטה כבשים | השף הלבן

פסטה עם קישואים וגבינת פטה כבשים

מנת פסטה מהירה וטעימה עם קישואים, שמנת וגבינת פטה כבשים. מכינים בקלי קלות ויש לכם יופי של ארוחת ערב.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם קישואים וגבינת פטה כבשים

המרכיבים ל2-3:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 4-5 קישואים קטנים, שטופים היטב ופרוסים דק
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • עלים מ-2 ענפי תימין
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים 16% שומן "פיראוס"
  • 250 גרם (חצי חבילה) פסטה ארוכה, שטוחה ורחבה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא מתחיל להיות שקוף.

  • 02.

    מוסיפים שום, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים תוך השגחה צמודה כדקה.

  • 03.

    מוסיפים קישואים ומטגנים עד להזהבה.

  • 04.

    מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט תימין ומערבבים היטב.

  • 05.

    מוסיפים שמנת ומנמיכים ללהבה נמוכה. מבשלים את הרוטב במשך כ-5-8 דקות, עד שהשמנת מתחילה להסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 06.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים מייד לרוטב.

  • 07.

    מוסיפים גבינת פטה מפוררת ומערבבים היטב בעזרת מלקחיים, עד שהפסטה מצופה בכל הרוטב, והגבינה מתחילה להינמס.

  • 08.

    מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)