פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

המצאנו את רוטב הפסטו מחדש! קבלו את הגרסה המשודרגת שלנו לפסטה ירוקה: רוטב פסטו שמכינים מזוקיני ומשדרגים עם שמנת, ומגישים יחד עם גבינת פרמזן או גאודה מעולה

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל 4-5 מנות:

לרוטב פסטו:
  • 2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 צרור עלי נענע
  • 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גבינת גאודה "עמק"
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
לפסטה:
  • 1 חבילה פסטה פוזילי "פסטה ריקו"
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
  • 50 גרם פרמזן / גבינת עמק
  • גרידת לימון מ-1/2 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים את הפרמזן או הגאודה על החלק הדק בפומפייה.

  • 02.

    קולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים.

  • 03.

    קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערה של מעבד מזון או בלנדר.

  • 04.

    מוסיפים לקערת מעבד המזון את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח, פלפל. שימו לב שבשלב הזה לא מוסיפים את הגבינה והצנוברים.

  • 05.

    טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.

  • 06.

    מוסיפים את הפרמזן או הגאודה ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים. שומרים במקרר עד שרוצים להכין את הפסטה.

  • 07.

    מחממים סיר גדול עם המון מים וממליחים. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

  • 08.

    בינתיים שמים בסיר רחב ונמוך את הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה וטועמים תיבול. ממליחים ומפלפלים בהתאם להעדפה האישית.

  • 09.

    כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים את שניהם יחד במשך 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    מעבירים לצלחת, מגלפים מעל פרמזן או עמק בעזרת קולפן (או מגרדים בעזרת החלק הדק של הפומפייה) ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.