פסטה ברוטב דלעת וערמונים – מתכון עשיר וייחודי | השף הלבן

פסטה ברוטב דלעת וערמונים

יונית צוקרמן עם המתכון המושלם לפסטה לארוחת החג של שבועות: פסטה ברוטב דלעת עשיר וערמונים שאסור לכם לפספס.

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב דלעת וערמונים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6-8:

  • 500 גרם דלעת או דלורית קלופה חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים חצויים
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה "עמק"
  • 1 חבילה (400-500 גרם) פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת
  • 1/2 כוס (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
להגשה:
  • עלי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים שמן, בוזקים מלח ואופים כ-30 דקות עד שהדלעת רכה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שמים חמאה, שום ותבלינים בסיר וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.

  • 04.

    יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנות והחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שמסמיך מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוסיפים את קוביות הדלעת, הערמונים והגאודה ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)