פסטה ברוטב דלעת וערמונים
יונית צוקרמן עם המתכון המושלם לפסטה לארוחת החג של שבועות: פסטה ברוטב דלעת עשיר וערמונים שאסור לכם לפספס.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל6-8:
- 500 גרם דלעת או דלורית קלופה חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 כף קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
- 1 שקית (100 גרם) ערמונים חצויים
- 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה "עמק"
- 1 חבילה (400-500 גרם) פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת
- 1/2 כוס (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
להגשה:
- עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מניחים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים שמן, בוזקים מלח ואופים כ-30 דקות עד שהדלעת רכה.
טיימר מופעל
-
03.
שמים חמאה, שום ותבלינים בסיר וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
-
04.
יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנות והחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שמסמיך מעט.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את קוביות הדלעת, הערמונים והגאודה ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים