מתכון פסטה ברוטב אלפרדו | השף הלבן

פסטה ברוטב אלפרדו

פסטה ברוטב אלפרדו, מתכון נפלא וקל לארוחה רומנטית או לנשנוש טעים

מאת: שירי פריימן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב אלפרדו

המרכיבים ל 5:

לרוטב -
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות לא משומרות
  • 5 עלי ריחן - בזיליקום
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
לפסטה -
  • פסטה בכל צורה שהיא - מומלץ גם עם ניוקי
  • שמן
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    לפסטה -

  • 02.

    מרתיחים שלושתרבעי סיר מים, לאחר רתיחה מוסיפים 2 כפות שמן וכף מלח. מכניסים את הפסטה. מערבבים כל הזמן לוודא שלא נדבק ושאין פסטה שצפה מבלי להתבשל. בודקים אם מוכן ומסננים.

  • 03.

    לרוטב -

  • 04.

    מתוך 5 גבעולים לערך של ריחן מוציאים את העלים בלבד וקוצצים היטב.

  • 05.

    חותכים את הפטריות לפי הטעם גדול או קצוץ

  • 06.

    כותשים את שיני השום

  • 07.

    בסיר קטן לרטבים שמים לערך 70 גרם חמאה עם שיני השום הכתושות והפטריות.

  • 08.

    מוסיפים את שני מיכלי השמנת המתוקה ומערבבים היטב.

  • 09.

    לאחר כמה דקות ניתן להוסיף את הבזיליקום ולתבל במלח ופלפל שחור.

  • 10.

    נותנים לזה להתבשל כ-10 דקות אף פחות ודקה לפני שמורידים מהאש אפשר להכניס לרוטב מעט גבינת פרמזן לפי הטעם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    הגשה -

  • 12.

    מערבבים את הרוטב עם הפסטה המסוננת - מי שאוהב ניתן למזוג את כל התערובת לפיירקס רחב ונמוך לפזר מעל גבינת פרמזן בנדיבות ולהכניס להקרמה למספר דקות בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(296)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.