ניוקי תפוחי אדמה
מתכון השאוב ממסורת המטבח האיטלקי, תוספת למנה בשרית או מנה בפני עצמה בתוספת רוטב עגבניות או גבינה
המרכיבים ל5 מנות:
- 500 גרם תפוחי אדמה
- 1 - 1 וחצי כוסות קמח
- 2 כפיות מלח
- קורט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מאדים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שיתרככו מאוד.
-
02.
מצננים, קולפים ומועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה (אפשר בדיסקית הגירור של מעבד המזון).
-
03.
שמים את המחית בקערה גדולה, או על משטח מקומח,מוסיפים את המלח ואגוז המוסקט.
-
04.
מוסיפים את הקמח. רבע כוס בכל פעם.כמות הקמח המדויקת תלויה בלחות תפוחי האדמה.מעבדים את הקמח לתוך המחית, בכף היד או באצבעות. יש לוודא כי הבצק הסופי לא יהיה יבש לגמרי.נותנים לבצק לנוח שעה שעתיים לפני שממשיכים,כדי לאפשר לקמח להתמזג עם תפוה"א.
-
05.
מגלגלים את הבצק לנקניקיות ארוכות בעובי אצבע (המשטח המקומח יקל על הגלגול אף שהבצק אינו יבש לגמרי), ופורסים לפרוסות באורך 3 ס"מ, מטביעים בכל פרוסה שיני מזלג ומעבירים למשטח מקומח.
-
06.
ממלאים סיר רחב במים, ממליחים ומביאים לרתיחה.זורקים את הניוקי אל המים הרותחים - הניוקי ישקעו אל תחתית הסיר.כאשר הם צפים, מניחים להם להתבשל כדקה נוספת, ומעבירים בכף מחוררת לכלי הגשה מחומם.